Ingefær feirer våren med å snakke om farger! Farge-eksperten og forfatter Dagny Thurmann-Moe forteller oss hvorfor farger er så viktig for helsen. Jeg garanterer at du blir inspirert – og kanskje litt overrasket!

ingefaer_expandet

Farger på Ingefær podcast? Javisst! Fordi:

  • Vi blir mer stressa og gjør mer feil i hvite omgivelser. Likevel maler vi hvite hjem, hvite barnehager, hvite skoler, hvite arbeidsplasser, hvite institusjoner.
  • Grå og fargetomme bymiljøer gjør at vi prater mindre med hverandre og trives dårligere (i tillegg er det mer kriminalitet i bymiljøer med mye skitt og rot).
  • Er du kvinne og kler deg i rødt på date har du større sjanse for å naile det på sikt – og bli spandert mer på.
  • Rødt gir også signaler om trygghet og kompetanse, så det er en god farge å kle seg i på jobben. Du blir mindre hersket med enn ved å gå kledd i svart.
  • Grått gjør oss triste, øynene kommer dårlig frem og poser under øynene og rynker kommer sterkere frem.
  • Fargerike omgivelser stimulerer oss intellektuelt. En god grunn til å male om barnerommet fra hvitt til nyanser av blått, grønt og rosa, for eksempel.

dagnyforsidebilde2

Jeg synes episoden er kjempespennende! Etter å ha lest boken til Dagny, Farger til folket, er jeg overbevist: de hvite veggene hjemme skal males om. Jeg har shoppestopp på hvite, grå og sorte plagg (vel, brudekjolen blir hvit, da). I boken oppfordrer hun oss til å se etter farger. Og vet du hva jeg oppdaget? Norge er et skikkelig grått land. Jeg sier som Dagny: farger til folket – og det er jeg sikker på at du nikker ja til etter å hørt episoden!

Du har tre valg:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast, eller din favoritt podcast-app og trykk abonner.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!