Hvordan påvirker syklusen vår påvirker trening, humør, sexlyst, insulinfølsomhet og søvn, for å nevne noe? Gjesten som gir svar på dette er Silje Mariela. Hun brenner for at kvinner skal bli bedre kjent med sin egen kropp for å kunne jobbe på lag med den.

Syklusen vår kan deles i to: follikelfasen og lutealfasen. Follikelfasen er fra mensen til eggløsning, og i denne perioden opplever mange mye energi, kan trene hardt og er utadvendte. Lutealfasen er fra eggløsning til mensen, hvor mange er litt mer innadvendte, kan trene mer kondis enn styrke og blir grå til sinns før mensen.
Ingefær_cover_nytt_april2017

Silje Mariela og jeg snakker om mensen, om sexlyst, om orgasme, om pms, styrketrening, karbohydrater, stress, søvn, periodisk faste og hvordan vi kan bruke syklusen vår til fordel for oss selv.

Jeg forteller at jeg har en tendens til å bli mørk til sinns de siste dagene før mensen, men etter at jeg begynte med logging av mensen blir jeg ikke lenger redd for tungsinnet – det er liksom ikke jeg som er deppa men hormonene mine som tuller med sjelen. Silje forteller om at hun har gått fra å miste mensen til å være superfornøyd med seg selv hver gang mensen kommer akkurat når den skal.

Dette er rett og slett en episode mange vil ha nytte av, enten du går på pillen eller ei!
SM_ok3

Aktuelle linker

Du har tre valg for å høre Ingefær

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app.

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!