Mona Valstad Elsness er osteopat, fysioterapaut og fagansvarlig for Kvinnehelsesenteret på Majorstua i Oslo. Ukens tema på Ingefær er graviditet og barseltid!

Jeg er på mitt sterkeste som gravid og i barseltiden. Men jeg er også på mitt mest sårbare. Det tror jeg mange kjenner seg igjen i.

I forkant av intervjuet fikk jeg inn mange spørsmål til Mona. Jeg har så godt jeg kan flettet disse inn i mine egne spørsmål. Spørsmål om depresjon og kosthold sparer jeg til en senere episode.

Jeg har fulgt Mona lenge, via hennes Instagram-konto Femalewellness. Hun har også nettside med samme navn. Jeg synes hun formidler kvinnehelse på en engasjerende, kunnskapsrik og klok måte.

I denne episoden får du høre mer om bekkenbunnen, om å tisse på seg når man hoster eller hopper på trampolinen, hvordan forberede seg på fødsel, hvorfor det er viktig å lytte til kroppen som gravid, stille seg spørsmålet hvem man er gravid for, vi diskuterer ordet mammekropp og det å være forbilledlig gravid, vi snakker om trening før og under graviditet og etter fødsel – for å nevne noe.

Du har tre valg

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app.

Hør episoden her:

Last ned episoden som mp3.

Håper du liker den!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!