Jeg hadde den fineste brudebuketten jeg har sett.

Og jeg har sett mange. I jakten på den perfekte brudebukett har jeg brukt mye tid på Instagram, nettsider og magasiner for inspirasjon. Når jeg skriver det føler jeg meg overraskende overfladisk, men samma det: jeg har kost meg hele veien. Jeg har kost meg med å finne sko, hårpynt, jeg har kost meg med at alt designet til bryllupet skal være gjennomført (innbydelse, nettside, meny, etc, etc), med å være med på å designe egen kjole – alt. Event er rett og slett skikkelig gøy, særlig når det var bryllupet vårt!
Sara_Jon_WedPics

Tidligere i år kom jeg over Blomsterhagen på Abildsø på Instagram. Det er en økologisk liten blomsterhage som blant annet lager brudebuketter. En venninne av meg hadde derfra da hun giftet seg og var veldig fornøyd. Jeg likte uttrykket på flere av bukettene de hadde på sin Instagramkonto og bestemte meg for at de skulle lage min bukett, jentenes bukett og Jons nål. Jeg kontaktet ikke andre for å sammenlikne pris (noe man kanskje burde gjøre).

Et par uker før bryllupet besøkte jeg dem og hilste på den Anja, som skulle lage buketten. Jeg var veldig tydelig på hva jeg ville ha i buketten:

 • Stor, frodig og tydelig asymmetrisk
 • Hvit, rosa og burgunder
 • Friske grønne farger
 • En farge i buketten som bryter og dermed fremhever de andre fargene
 • Stilkene gjerne ikke kuttet like lange
 • Hempstrå eller liknende rundt buketten
 • Blomster i sesong, og gjerne planter som vokser i naturen også, som blåbærris

Dette ville jeg ikke ha:

 • Rund, pen og pyntelig bukett
 • Altfor matchende
 • Eucalyptusgrønt, som er så moderne nå
 • Silkebånd

Vi hadde en kjempefin prat hvor Anja viste meg hagen, vi så på ulike blomster og hun kom med forslag og forklaringer på hva som var mulig og hva hun ville anbefalt og hvorfor. Etter det sendte jeg avgårde en mail med bilder jeg hadde lagret på Instagram.

Jentene skulle ha mindre versjoner av min, Fie litt mindre enn Elly sin. Jon skulle kun ha hvit og grønn knappenålsblomst siden han hadde både sløyfe og lommetørkle til dressen sin.

Bukettene ble budet til en venninne, som tok buketten med til Risør. Her kunne historien gått litt dårlig, for siden vi var busy hele fredag og lørdag morgen kunne blomstene lett bli håndtert dårlig. Heldigvis tok hotellet vare på blomstene. Det var først etter at jeg var sminket, hadde ordnet håret og tatt på meg kjolen at jeg så buketten.

Buketten var finere enn jeg kunne forestilt meg. Hvis det går an å elske en blomsterbukett, så elsket jeg min brudebukett. Jeg digget at den inneholdt bjørkeblader som var litt spist på av et innsekt. Jeg digget at den overrasket meg selv om den var akkurat som jeg hadde bestilt. Jeg digget at den hadde en kontrastfarge som fremhevet det hvite, det rosa, det burgunderrøde. Jeg digget at den var så frisk og frodig med det grønne.

IMG_4050

Jentenes sine var også nydelige, men siden jeg ikke viser dem på sosiale medier har jeg ikke bilde av disse.

Må forøvrig påpeke at dette ikke er et sponset innlegg, bare en skikkelig fornøyd kunde som fikk drømmebuketten sin. Anbefaler Blomsterhagen til kommende bruder som vil ha noe utenom det vanlige!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!