I skrivende stund er boken Gleden med skjeden solgt til hele 26 land. Det gledes, fordi kunnskap om vår egen kropp er viktig. Gleden med skjeden er skrevet av medisinstudentene Ellen Støkken Dahl og Nina Brochmann. Det er førstnevnte som gjestet Ingefær i episode 53 og er sommerens sjette av åtte reprise-episoder.

Rett etter Donald Trump ble president signerte han et papir mot abort omringet av middelaldrende menn. Det bildet ga flere enn meg frysninger. Kvinners rett til å selvbestemt abort og å eie sin egen seksualitet er superviktig. Det er vår kropp og vi skal kunne si nei og ja som vi lyster og bli respektert for det.

Derfor er det viktig at Gleden med skjeden er solgt til land som har strengere regler rundt for eksempel prevensjon enn det vi har i Norge. En annen grunn til at jeg synes dette intervjuet fortjener et gjenhør er fordi jeg som kvinne på 35 år og tobarnsmamma lærte flere ting om min egen kropp da jeg leste boken. For eksempel om klitoris og vaginalorgasmer. Visstnok blir vi mer yre på denne tiden av året, så hopp i halmen, beskytt deg om du ikke vil ha sykdommer eller bli gravid og husk at et nei er et nei er et nei.

Foto: Renate Madsen

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og velg abonner.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!