Tirsdag kveld hadde jeg æren av å bokbade Niels Christian Geelmuyden om hans nyeste bok Pillebefinnende!

Boken Pillebefinnende kom ut forrige uke. Boken tar for seg de vanligste medisinene vi nordmenn tar, så som statiner, smertestillende og sovemedisin, i tillegg til antibiotika og potenspiller. Geelmuyden setter et kritisk blikk på legemiddelindustrien, men stiller også spørsmål ved legenes utskrivining, våre egne livsstilssykdommer og myndighetene.
9788202527006

De tre foregående bøkene til Geelmuyden om næringsmidler (Sannheten på bordet, feks) fikk medfart fra noen miljøer som mente at han drev med cherry picking av forskningsresultater. Foreløpig ser det ut til at Pillebefinnende ikke skaper samme kontrovers. Aftenspostens anmelder, Mette Hofseødegård, skrev om boken: «Få bøker jeg har vurdert gjennom snart 20 år bør leses med større alvor». A-magasinet hadde også boken som hovedoppslag forrige fredag.

Bokbad
Jeg fikk forespørsel fra CappelenDamm i forrige uke om jeg kunne bokbade Geelmuyden. Det sa jeg jo ja til! Med en viss ærefrykt. Geelmuyden er en språkets mann, så da jeg skulle skrive den første eposten til ham brukte jeg omtrent 20 minutter på noen skarve setninger.

Men – det gikk bra, synes jeg selv. Nærmere 100 gjester kom til Litteraturhuset og hørte på oss prate. Vi snakket om alt fra miljøforurensning som følge av bruk og fremstilling av p-piller, om hvorfor smertestillende kanskje ikke burde selges i dagligvarehandelen, om virkning og bivirkning, om forskjellen på den rike og fattige verden (kroniske sykdommer, ofte livsstilssykdommer, er mer lukrative, derfor mer forskning og flere medisiner på dette, feks), og mye mer.
image2

Jon var i salen, pappa og hans kone og flere kjente – og en Ingefærlytter. Det setter jeg alltid pris på! Og Silje, min forlover, som drakk to glass vin med meg etterpå.

Da jeg startet Ingefær og senere sa opp min faste jobb som kommunikasjonsrådgiver i Ikea hadde jeg ikke tenkt på bokbader som er fin bi-inntekt. Morsomt med hvordan muligheter dukker opp. Live intervjuer foran publikum er rett og slett noe av det morsomste (og skumleste) jeg gjør!
image3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!