Jeg er så takknemlig og stolt over at jeg satset og nå er i ferd med å skape min egen drømmejobb. Denne helgen har gitt meg bekreftelse på at valget jeg tok var riktig.

Det var ikke gitt at det å si opp fast stillling som kommunikasjonsrådgiver i Ikea var lurt. Jeg hadde troen, men mange var skeptiske. Å si hadet til de beste kollegaene var ikke enkelt og å si at det halvannet året som har gått siden jeg startet for meg selv har vært enkelt, ville vært å juge kraftig.

For det har vært mange tøffe dager. Rett før sommeren var jeg nær ved å ikke orke mer. Og det kommer til å komme flere tøffe dager. Jeg savner kollegaer, jeg savner å være en del av et team, jeg er på jakt etter kontor for hjemmekontor funker ikke for meg i lengden, jeg synes det å kombinere å bygge opp eget og å være en mamma som har lyst til å være mye med jentene er svært vanskelig.

Men, å lage Ingefær er det kuleste og mest meningsfulle jeg har gjort jobbmessig. Og plutselig dukker muligheter opp som jeg ikke så for meg da jeg satset. Både personlig og profesjonelt har jeg utviklet meg enormt de to siste årene. Og ja, å vokse innebærer ofte voksesmerter.

Prix Radio 2017
Et av målene for i år var å bli nominert i Prix Radio 2017. Det klarte jeg, sågar Årets programleder. Stas, rett og slett. Fredag var det prisutdeling. Hvordan det var å komme alene på en prisutdeling hvor alle er mest opptatt med å sitte med gjengen sin kan jeg fortelle om en annen gang, eller nei, sånn var det: kan jeg sitte her? Nei, vi er fulltallige. Er det ledig plass her? Nei, vi venter noen flree. Er denne stolen ledig? Nei, her er det ikke plass. På det fjerde bordet var det ledig, takk for det!

Jeg vant ikke, men er like fullt veldig stolt over nominasjonen. «Min» pris ble delt ut etter hovedretten, så først etter kl 22 kunne jeg kjøre videre til Geilo. Takk til Nissan for å låne meg en Nissan Leaf for helgen! Må innrømme det kanskje var litt vel utenfor min egen komfortsone å kjøre til Geilo med elbil. Jeg har aldri ladet en elbil før. Klokken 0250 sto jeg iskald og ekstremt trøtt på en øde ladestasjon og prøvde å lade for siste gang før Vestlia Resort. Jeg hadde nemlig innsett at batterikapasiteten ikke rakk helt frem og fått greit noia for å ikke komme frem. Heldigvis er ladestasjoner godt spredd utover det ganske land, så jeg fikk ladet opp og kom meg til Vestlia kl 0330.

Lading av elbil kan noen ganger kjennes litt døvt, tross alt tar det litt tid. På vei opp scrollet jeg på mobilen, mens jeg på vei ned på dagtid søndag luftet meg, handlet en kaffe og så på naturen. Og på søndag ettermiddag fra Asker til Oslo sto køen helt stille. Da er det så digg å kjøre forbi alle i kollektivfeltet og vite at jeg rakk hjem til leggetid av jentene, i stedet for å stampe i kø. Og – jeg liker også at jeg har kjørt miljøvennlig hele helgen, i stedet for å bruke vår dieselbil.

Jentecamp med Cecilie Ystenes og RAW trening
Lørdag og søndag var jeg med på Jentecamp med Cecilie Ystenes og hennes team fra RAW trening. Ekstremt inspirerende! Jeg hadde en konferansier-rolle. Lørdag startet med at jeg presenterte Cecilie og hennes foredrag om mental styrketrening. Selv om Cecilie har gjestet Ingefær to ganger før, har jeg aldri sett et foredrag med Cecilie. Og det, det anbefaler jeg. Cecilie er helt rå på scenen. God på stemmebruk, til å holde på oppmerksomheten, til å bruke humor slik at hun ikke fremstår som for streng, til å bruke konkrete eksempler. Etter foredraget stilte jeg henne noen spørsmål som var relevante til foredraget.

Litt senere på dagen skulle Siri F. Abrahamsen holde foredrag. Det skulle egentlig handle om å spille hverandre gode, men hadde i stedet tittelen: Hvordan bli råsnill, tåle mye drit og ta vare på deg selv på veien. Med andre ord: et foredrag om det nære, det vonde, det såre, det fine. Siri snakket blant annet om sitt forhold til mat, noe jeg er sikker på at flere av de 100 deltakerne kjente seg igjen i. Jeg presenterte også henne, og stilte henne noen spørsmål etterpå. Takk, Siri, for livsvisdom!

Deretter var det klart for Live Ingefær, hvor Siri og Cecilie diskuterte selvfølelse og selvtillit, og hvordan få til gode handlinger i hverdagen. Den episoden kommer førstkommende søndag, og jeg lover at den er noe å virkelig glede seg til!

Lørdagens program avsluttet med Pia Seeberg som snakket om hvordan vi kan få til varige livsstilsendringer. Pia er kunnskapsrik og konkret, og jeg vil tro absolutt alle, inkludert meg, fikk tips som kunne gjøres om til handling allerede når vi kom hjem. Også Pia ble presentert og fikk spørsmål i etterkant.

Søndag var min jobb over. Jeg gikk en fjelltur i stillhet i stedet for å lage podcast, og dro høvelig tidlig hjem slik at jeg fikk sett jentene før de sovnet. Tross alt er det viktigere noen ganger enn at en podcastepisode kommer på slaget 1830 søndag kveld. Det synes i alle fall jeg, med tanke på at familie er min viktigste verdi.

Så tilbake til overskriften. Hadde jeg safet og ikke sagt opp jobben, hadde jeg aldri hatt mulighet til helger som dette her, hvor jeg utfordres og utfordrer meg selv, hvor jeg treffer mange lyttere, inspireres av noen av de råeste damene jeg vet om, hvor jeg føler jeg faktisk gjør en forskjell, hvor jeg bruker hele meg og all min utdannelse og erfaring.

På vei hjem søndag sang jeg høyt i bilen til More than you know, nøt utsikten gjennom Norge og bare nøt tingenens tilstand. Fy søren så heldig jeg er.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!