For et morsomt intervju! Yael Adler er en smått nerdete hudlege som får selv det å klemme kviser til å bli gøy.

Yael Adler er aktuell med boken Huden, en bok om nettopp huden. Det er den bestselgende boken i Tyskland i år, og den er foreløpig oversatt til 25 språk.

Jeg tok en prat med Yael Adler via skype en kveld begge var hjemme. Hun satt på i den ene stuen i huset sitt, med lånt headset av sønnen. Jeg så Yael på macen min. Et par ganger under intervjuet ler jeg ordentlig, og særlig når Yael viste hvordan man klemmer en kvise. Man klemmer nemlig ikke en kvise, man melker den, slik man melker en ku. Hun prøvde også å vise hvorfor kvinner har cellulitter og ikke menn har med å tegne striper og bølger i luften. La oss vise tegningen likesågodt.

I intervjuet snakker jeg med Yael om disse cellulittene. Vi kvinner har cellulitter fordi vi skal bære frem barn. Det er nemlig lurt å kunne spare på fettet for å føre fremtidige generasjoner videre. Ingen kremer hjelper mot cellulitter, men en sunn livsstil og nok bevegelse kan være positivt. Alle kvinner har det i større eller mindre grad. Og sånn passe direkte oversatt fra Yael: når man har sex, liker menn at huden til kvinnen beveger seg, og det gjør den jo når vi har litt glasur.

Huden viser omverdenen hvordan vi har det, og huden får informasjon av resten av kroppen om hvordan den har det. Huden er rett og slett et avslørende organ. Sex gjør oss vakker, for eksempel. Menn bygger lettere muskler med jevnlig sex, vi blir mindre stresset og får en god glød. Jevnlig under intervjuet legger Yael inn et godt ord for hvorfor vi burde jevnlig ha hyrdestunder.

Vi prater også om kviser, strekkmerker, arr, solskadet hud, hygiene, barn og bading og rynker. Yael mener naturen vet best og anbefaler oss å bruke minst mulig produkter. Hun anbefaler også et kosthold bestående av mye fargerike grønnsaker, og lite melk, mel og sukker. Ganske så lik en paleodiett, og om du vil kjøpe boken min om nettopp paleo kan du gjøre det her!

Og til slutt: hva spiser egentlig en hudlege selv? Mot slutten av episoden får du vite svaret!

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og velg abonner. Da er du også sikret at du får med deg neste episode.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!