I episode 74 tar vi barseltiden tilbake! Vi snakker om utfordringer med mammarollen, den første tiden etter fødsel, ensomhet, usikkerhet og kropp. – Det er et feministisk prosjekt å synliggjøre barselkvinnen, sier gjest og forfatter Kristin Storrusten.

Kristin Storrusten har skrevet boken Barsel, en bok som selger så det suser. Det tror jeg er fordi så mange av oss kjenner oss igjen. Hvorfor det er en diktbok, får du vite tidlig i episoden.

For en stund siden la jeg ut spørsmål på Facebook og  hvor jeg lurte på hva det tøffeste var med å bli mamma, og hvordan det kunne vært bedre. Jeg fikk utrolig mange kommentarer og mail. Tydelig er barseltiden en tid hvor mange føler seg usikre, ensomme, at vi er redde for å gjøre feil, for ikke å strekke til. Håpet er at en episode som dette kan gjøre flere trygge og mindre ensomme. For babytiden er en tid i alle fall jeg tenker tilbake til med et åååh så koselig, selvom, når jeg tenker etter, var det tidvis sjukt slitsomt:

  • Svangerskapssvette
  • Blodpupp
  • Amming 24/7. (Amming på do? Ja. Babyen bryr seg ikke om du har diare).
  • Å ikke sove natten igjennom på flere år
  • Alt klart og du skal ut å møte venninne. Babybæsj oppover ryggen.
  • Frimerkebaby

Jeg har hatt forholdsvis enkle barn, og kan ikke skrive opp kolikk eller sykdom på listen. All ære til mødre og foreldre som har stått i slikt. Kristin Storrusten måtte det – to ganger.

Vel – tune in! Og husk: neste gang du skal på barselbesøk tar du med mat og stikker etter en kort stund. Og rydd alltid opp etter deg selv.

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og velg abonner. Da er du også sikret at du får med deg neste episode.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!