Veldig mange opplever å ha problemer med å bli gravide. Kanskje flere enn vi tror, siden det kanskje ikke er så vanlig å snakke om. Ukes gjest, Mina Ghabel Lunde, har foreløpig gått gjennom ni forsøk – uten hell.

Hvordan er det å ønske seg barn, men ikke få til, hverken naturlig og med hjelp? Mina Ghabel Lunde skriver om prosessen til henne og ektemannen Jonas på bloggen hennes. De har gått igjennom ni forsøk uten hell, men gir ikke opp. Savnet etter eget barn er stort og jeg tror ikke at jeg, som ikke har opplevd å være ufrivillig barnløs, ikke forstår hvor vondt det er å ville men ikke få til.

Jeg har hørt om forhold som går til grunne. Du blir fullstendig ødelagt av disse hormonene.

Mina startet å skrive om å ikke få barn da hun innså at å være ufrivillig barnløs var svært vanlig – men at få snakket om det. Det er tabu, sier Mina, og tabu gjør at dette helseproblemet ikke blir anerkjent på jobb, i det offentlige, blant venner.

Mina gir oss innblikk i hvordan prosessen er fra undersøkelse på sykehus, til hormoner og sprøytestikking, eggutak, venting, innsetting og mensen.

Døgnet etter eggutak er et fryktelig døgn. Man er gjennomhullet på utsiden etter 12 dager med sprøyter i magen og gjennomhullet på innsiden av skjeden etter stikkingen for å få ut egg.

Vi snakker også om bitterheten og misunnelsen som Mina har åpnet opp om at hun tidvis føler. Det er noe vi alle kjenner oss igjen i, det er jeg sikker på. Vi har alle noe vi ønsker, som andre har.

Mina har kraftig endometriose. Da vi møttes ventet hun mensen. Hun klarte ikke sitte stille på stolen grunnet smerter, selv om hun hadde tatt svært sterke smertedempende piller. Det var såvidt hun klarte å komme til studioet. Jeg hadde fått mensen samme dag og kjente ingenting.

Jeg føler jeg setter livet på vent, og jeg blir jo ikke yngre. Jeg blir kjempestressa.

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og velg abonner. Da er du også sikret å få med deg nye episoder.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3.

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!