… og mindre av det som ikke er så viktig. Det krever mot å velge vekk. I denne episoden snakker jeg med psykolog og forfatter Carina Poulsen om minimalistisk livsstil og bruker førjulstiden som eksempel. Vi får blant annet praktiske kalendertips for å ha tid til å gjøre det vi har lyst til, og vi får råd til hvordan vi kan si nei til andre på en god måte (for å si nei kan være å si ja til seg selv).


Carina og jeg snakker om:

TID
for tid er i alle fall en av mine viktigste ressurser, om jeg kan kalle det det. Jeg vil lære mer om hvordan jeg kan bruke tiden på det som virkelig teller for meg, hvordan vi kan finne ut av hva som teller, og hvordan vi kan si nei på en god måte til andre.

YTRE FORVENTNINGER VS INDRE ØNSKER
For det kan jo kræsje. Hvordan kan dette gå i hop?

PRAKTISKE KALENDERTIPS
For å unngå at hektiske perioder ikke blir altfor stressende og for at vi kan opprettholde gode vaner.

VALG
Hvordan treffe gode valg? Hjernen vår klarer ikke ta gode valg når vi opplever for mye stress. Kalenderstyring kan hjelpe på, for eksempel.

ENSOMHET
For ikke alle er så himla busy i førjulstiden eller har så mange å være med.

GRINING
Siden intervjuet med Carina ble utsatt. Jeg hadde nemlig pms og grinedag og måtte si fra til Carina på en høflig måte at jeg ikke kunne den opprinnelige avtalen.

Carina Poulsen har vært på Ingefær før, sammen med medforfatter av boken Hverdagspsyk, Rebekka Egeland. Anbefaler både bok og episode. Livet butter for oss alle i blant og det er god hjelp i boken til å stå i motgang.

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og velg abonner. Da får du også med deg fremtidige episoder.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!