I ukens episode av Ingefær er egenkjærlighet tema. Hvorfor kan det være så vanskelig å være glad i seg selv? En oppgave vi alle bør gjøre med jevnlige mellomrom er å skrive ned positive sider ved seg selv.

Det var nemlig oppgaven ukens gjest, psykolog Kristina Moberg, ga oss på Ingefær. Jeg går i bresjen og skriver ned tre ting jeg liker med meg selv, så kan du også gjøre denne oppgaven hjemme på din måte. Men – skriv det ned! Å skrive ned gir større effekt enn å bare tenke tanken. Tro meg!

1. Jeg er god til å skrive.

2. Jeg er en nærværende mamma.

3. Jeg er god til å snakke med folk, samme hvem.

I tankeprossessen med å finne tre positive sider ved meg selv ble jeg fort kritisk. Ja, jeg er god til å skrive, men jeg er ikke Zadie Smith … Ja, jeg er en nærværende mamma, men gudene skal vite at jeg har forbedringspotensiale i mammarollen også. Og ja, jeg er god til å snakke med folk, men det er sikkert mange der ute som mener omvendt. Åkke som, jeg står inne for de tre punktene.

Hva er dine positive sider? Skriv ned nå, kommenter gjerne, eller skriv i en bok, noter på mobilen, på en lapp. Vi har alle maaaaange flere positive sider enn kun tre! Og har du utfordringer med å finne positive ting med deg selv, har Kristina gode råd til hvordan hjernen kan øve seg opp på å tenke nytt. Lytt til episoden og du får råd!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!