For en fin uke! Her får du vite hva jeg egentlig bruker tiden på, dag for dag.

Prosjekt blogg hver dag går overraskende bra. Jeg har klart hver eneste dag, så da blir det vel 3o poster på 30 dager, da!

Forrige uke og denne uken har jeg virkelig vært tilbake i bissniss og det Kjennes Så Bra! To mandager på rad har svigers hatt jentene, slik at jeg kan stå opp tidlig på mandag, gjøre Wim Hof-pusting og begynne arbeidsdagen før søvnen er ute av øynene. Det er for meg den aller beste måten å starte uken på, jeg føler jeg ligger et skritt foran og har kontroll og oversikt over uken på den måten. Egentlig starter uken søndag kveld, for da sitter jeg med min kalender og businessplanner og legger planer og setter mål for uken, jeg lager meny for uken og bestiller mat fra kolonial.

Jeg har lyst til å være transparent på hva jeg bruker tiden på som selvstending næringsdrivende/gründer, for dagene mine er utrolig varierte, samtidig som det omtrent bare er meg selv som setter agendaen. Det er også bare meg som kan jobbe for å oppnå målene jeg setter. Jeg skal skrive mer om det å drive for seg selv, for dette mener jeg: man skal ha sterk ryggrad for å klare det. Det er i alle fall min erfaring. Og den ryggraden, den er det også bare jeg selv som kan ta vare på.

Mandag denne uken jobbet jeg nonstop. Jeg forberedte to intervjuer, et om sorg og livskriser og et av Funkygine. Det første intervjuet kommer i påsken. Hvis du vil vite mer anbefaler jeg deg å lese boken fra Sopp til sorg. Sidene 42 – 53 klarer jeg fortsatt ikke lese uten å gråte, der beskriver forfatter Long Litt Woon om hvordan det var da hennes ektemann plutselig falt død om og tiden etter dødsfallet. Utrolig godt og sterkt beskrevet.
Jeg brukte også tid på å spre at Ingefær var ute med første episode på flere uker, jeg trente styrke i garasjen og gjorde litt samarbeidspartner-ting.

Tirsdag leverte jeg kun Fie i barnehagen, på akebrett. Jon leverte Elly, de går i to ulike barnehager frem til sommeren. Veldig koselig å starte dagen med en syngende treåring på akebrett og også ake sammen de to bakkene ned til barnehagen. Jeg lo høyt!

Deretter tok jeg båten til byen for å snakke med Woon om boken. For en klok dame. Jeg har studio på jobben til Jon, det er studioet til Finger’n (aka typen til Jenny Skavlan) og hans firma Live Qube. Jeg er veldig heldig med det!

Deretter var det bare å omstille hjernen sin fra livskrise-samtale (som vi alle opplever i løpet av livet) til å dra hjem til Funkygine og ha en prat i sofaen der. Jeg hadde med en liten pose yoghurtnøtter til gravide Jørgine og vi pratet om kropp, det å være gravid, hvordan det oppleves når kroppen endrer seg og hennes tanker om hennes egen påvirkningskraft. Personlig har jeg veldig sansen for Jørgine. Jeg opplever henne som ærlig og jordnær. Og nest etter Jon må Morten, mannen hennes, være verdens fineste fyr.

Etter det bar det rett til kurs i å holde foredrag med Talerlisten. Jeg har jo nettopp holdt foredrag om mammakroppen, som jeg fikk gode tilbakemeldinger på (så takknemlig for det) og skal senere i vår snakke på NRK. Mammakroppen-foredraget skal jeg utvikle og vil holde videre og jeg skal også utvikle et foredrag om hva jeg har lært av to og et halvt år med Ingefær. Tross alt har jeg tilegnet meg en god og bred kunnskaps om jeg brenner for å formidle videre. SÅ! Vil du ha meg som foredragsholder om mammakroppen eller om helhetlig helse, send meg en mail så får vi det til!

Kurset var forøvrig veldig nyttig, både innholdsmessig og nettverksmessig. Jeg hadde behov for en tupp bak for å komme igang med å utvikle foredrag, og det fikk jeg virkelig i går.

Onsdag, altså i dag, har jeg vært konsulent for et større konsern som skal lansere egen podcast. Det er alt jeg kan si nå om det! Jeg kan dog tilføye at det er utrolig gøy å jobbe med et annet prosjekt enn mitt eget, jobbe i team og også jobbe med ledere. For selv om jeg trives med å være gründer, er jeg ikke fremmed for senere å jobbe som kommunikasjonsrådgiver igjen, i fast stilling eller innleid. I dette prosjektet får jeg en smakebit av nettopp det, og jeg er veldig fornøyd for muligheten.

I skrivende stund sitter jeg på Stockfleths og har drukket en havre-latte. Jeg har skrevet neste ukes spot, fått den godkjent av MyRevolution, og skal lese inn den etter leggetid i kveld. Jeg skal også en tur i garasjen og snike meg opp 2.5 kilo på knebøy.

Torsdag skal jeg snakke med Liv og Yngvar om deres ryddebok. Jeg gleder meg! Jeg møtte begge to på et Berit Nordstrand-event for et par uker siden og stemningen var så god at jeg gleder meg skikkelig til morgendagens intervju. I tillegg er minimalistisk livsstil noe jeg selv synes er spennende, både i teori og praksis. Jeg selger unna om dagen, så om du vil ha tak i lite brukt treningsklær med god kvalitet, anbefaler jeg deg å sjekke ut min Tise-profil. Lossius heter jeg der!

Torsdag kveld er det generalforsamling i barnehagen og vi skal ha barnevakt etter leggetid. Middag blir gul ertesuppe med svineknoke. Det er billig og næringsrik middag! En pakke tørre, gule erter koster 10 kr! Vi har kjøpt svineknoke fra Stølsvidda, som er dyrere enn å kjøpe i butikken, men grisene til bonden Knut lever livets glade dager på høyfjellet hele sommerhalvåret, så kvaliteten på kjøttet er supert, i tillegg til at dyrevelferden er sikret.

Fredag er det hjemmekontor. Jeg må høre gjennom neste ukes podcast, skrive blogginnlegg, skrive og lese inn intro og utro, og jeg må begynne på en bok som jeg skal intervjue forfatteren av neste uke. Det blir en eller annen form for trening, pluss at jeg liker å ha det ryddig til helgen starter. Jeg rydder mens jeg hører på en podcast, som regel Tim Ferris. Fredag skal jeg også ta noen telefoner, og for å være helt ærlig er ikke det jeg synes er mest stas. Les: lettere noia. Vi har alle våre mentale sperrer …

Det var uken! I helgen skal jeg lese og ha fri med jentene og Jon. Og garantert drikke et par glass med økologisk hvitvin. Dessuten skal vi prøve oss på en geite-oppskrift siden vi har en halv geit liggende i frysen.

Hva tenker dere – er det interessant å vite hva jeg driver med eller ikke?

Følg meg på Instagram, og bli medlem av den lukkede gruppen Ingefær podcast med Sara Lossius! Vi er en fin gjeng der inne, og ønsker alle velkommen :)

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!