Utad kan det kanskje virke lett og bare gøy å drive for seg selv, men det er ikke bare lett. Jeg er så takknemlig for at jeg vet hvordan jeg kan dra meg opp fra gjørma på grå dager.

Jeg vil skrive litt om dagen min og om hvor glad jeg er for alt jeg har lært av ulike gjester på Ingefær podcast. Det jeg har lært og bruker i mitt dagligliv skal nemlig bli en del av onlinekurset jeg snart lanserer!

Gårsdagen var tøff for hodet mitt, i natt hadde jeg et skikkelig kjipt mareritt, og morgenen startet også i moll. Noen andre foreldre enn meg som opplever at barna senser det? Jon leverte og da han kom tilbake – han jobbet hjemmefra – møtte han en kone som smågråt i treningstøy. For: jeg hadde en kjip stund og visste at trening kom til å hjelpe. Som Funkygine sier i ukens episode av Ingefær: sterk utenpå er sterk inni. I dag trente jeg ikke for å bygge muskler eller for å se bra ut. I dag trente jeg for å komme meg mentalt ovenpå. Pullups er min favorittaktivitet for det. Følelsen av å kunne dra seg opp gir meg mye.

Jeg lagde en god og næringsrik smoothie, for tanken på at jeg nærer kroppen gjør psyken min godt. Jeg jobbet konsentrert, for å tenke på noe annet enn meg selv er alltid bra. For meg funker jobbing som fjell! Og etter det dro jeg inn til byen for et hyggelig møte, på min gamle stamplass Java kaffebar. Jeg la igjen en grei størrelse av studentlånet mitt på Java. Jeg gikk et år på Westerdals tekstforfatterlinjen og min bestevenninne gikk på Kunsthøyskolen. Ofte møttes vi halvåtte for en kaffe før vi gikk sammen litt av veien til skolen. Fint minne! Og med Java gikk dagen fra kjip til bra, så enkelt kan det heldigvis være. God kaffe, god samtale, ny giv.

Og nå, når jeg sitter og skriver dette innlegget nærmere ti på kvelden, fordi jeg skal blogge hver dag i tretti dager (utenom påsken) og er godt på vei og ikke kan legge inn årene nå, er jeg nesten litt rusa på livet, helt sant. Jeg har nemlig hatt en så utrolig morsom, lærerik og spennende samtale med Kaja Nordengen, forfatter av Hjernen er stjernen! Helst skulle jeg ønske dere kunne få høre intervjuet asap, men det kommer ut om halvannen uke. Det er bare å glede seg!

Og plutselig er Ingefær på niende plass på iTunes, så høyt har Ingfær aldri vært før. Takk til Funkygine for drahjelpen! Og som ikke det er nok, har Ingefær nedlastingsrekorder hver uke nå. Det er SÅ digg!

Og så til konklusjon. Å starte og bygge noe selv, det har utfordret meg mer enn jeg kunne ane, og noen ganger er det så ubehagelig at jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av meg. Men etter to og et halvt år med Ingefær hvor jeg har intervjuet svært kloke og kunnskapsrike mennesker innen det store feltet helse har jeg plukket opp ett og annet. Og den kunnskapen vil jeg dele med deg på det kommende onlinekurset, og den kunnskapen brukte jeg i dag. Små triks til hvordan gjøre en kjip dag til god nok dag. Vite at verdiene mine er i bunn som en rettesnor. Egenkjærlighet. Å bare stå i gjørma og godta at noen dager er grå. Jeg har lent meg på mental trener-utdannelsen min, boken Hverdagspsyk, intervjuene av Cecilie Ystenes, Siri Abrahamsen, Anders Hansen, Kristina Moberg, osv osv. Tøffe dager vil komme i alles liv. Det kan hjelpe litt å ha noe å lene seg på slik at mørket ikke blir for mørkt. Og det er noe av alt jeg skal dele med dere i onlinekurset. Vi skal rett og slett sammen skape en best mulig hverdag og en best mulig versjon av oss selv. Som Johanna Anderson, svensk yogaprofil, sa da jeg intervjuet henne:

You are perfect – with room for growth.

Noen ganger gjør det bare så fryktelig vondt å vokse.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!