I dag har jeg hatt alenehjemmedag for å jobbe med onlinekurset Sterk som begynner mandag 7.mai. I uke 2 av kurset er temaene helhetlig livsstil, adferd&vaner og mål. Jeg vil gjerne dele et lite avsnitt med deg, sånn at du får innblikk i kurset!

Inneholder reklame for eget kurs

Teorien i kurset Sterk er viktig, men kanskje viktigst er verktøyene du får gjennom eksempler og oppgaver. Kunnskap i seg selv er dessverre ikke nok til å skape nye vaner (hvis det hadde vært tilfelle, ville vi alle vært spreke og sukkerfrie, si!), det må jobbing til og de verktøyene får du i kurset

Here goes – tekst først så en oppgave:

«Dessverre er det slik langsiktig belønning taper mot kortsiktig glede. Derfor kan det være vanskelig å spare ekstra til pensjon (som jo er lønnen vi får når vi blir gamle), legge inn en ekstra trening i februar når løpet først er i september, eller ikke spise den sjokoladen når det først er i juli vi skal ha gått ned de fem kiloene. Fremtiden ofte for langt unna, og for abstrakt. Derfor gjelder det å finne ut alternative kortsiktige belønninger som kan friste mer enn å bruke penger på topp i stedet for pensjon/jogge i stedet for sofa/ta et eple i stedet for sjokoladen.

Jeg tenkte på dette da jeg jogget forleden. Jeg hadde sittet inne hele dagen og skrevet, været var vått og kun fem grader og jeg hadde ikke på meg treningstøy. Min fremtidige belønning for å jogge nå er følelsen av å være i god joggeform på sommeren. Hvor deilig det er å føle seg lett på foten, kunne løpe lenge i en sommerskog eller langs sjøen med varm vind på bare legger, sol som gjør at jeg svetter litt ekstra, og lukten og lyden av sommer rundt meg. For meg er det lykke. Men denne kalde vårdagen var jeg ikke særlig keen på å komme meg ut for å løpe, og selv om sommerbelønningen virker fristende på meg var det ikke den som gjorde at jeg kom meg ut, for sommeren er lenge til. Jeg kom meg ut fordi jeg har mange kortsiktige belønninger i hodet mitt når det gjelder løping. For det første vet vi fra Ingefær-episoden Hjernesterk, med psykiater Anders Hansen, at løping gjør deg smart. Jeg vet av erfaring at flere av mine beste ideer kommer mens jeg løper. Siden jeg hadde skrivedag, ville gode ideer vært kjærkomment. Løpeturen ble mer fristende. Jeg vet også at jeg blir glad av å løpe. Jeg kan bli litt sur når jeg er inne for meg selv en hel dag. Å være litt blidere, det virket fristende. Sist, men ikke minst er det mestringsfølelsen når jeg har kommet meg ut, som jeg vet smitter over på videre effektivitet senere på dagen. Med andre ord hadde jeg tre fristende belønninger på løpeturen som gjorde at jeg fikk på meg treningstøy og kom meg ut på løpetur.

Oppgave: Ta for deg en vane du ønsker å ha eller et mål du ønsker å oppnå. Kan du finne kortsiktige belønninger i tillegg til langsiktige?»

Det er under en uke til Sterk med Sara Lossius starter. Vi er en fin gjeng som skal bli Sterke sammen. Jeg håper du også blir med!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!