Gjest i episode 98 av Ingefær, Sara Døscher mener at det å dele et måltid sammen er å dele et stykke av nåtiden – i fellesskap. Vi fokuserer ofte på hva slags mat vi skal spise for god helse og for å se sånn og sånn ut, men vi kan fort glemme at det å spise mat sammen med andre, dele smil, latter, god stemning, også påvirker helsen positivt.

Mat er sosialt, kultur og kjærlighet!

Gjest Sara Døscher er en ordentlig mat- og vinnerd og har skrevet den prisbelønte boken Vin til folket. Jeg var på vinkurs med Sara før jul og ble utrolig fascinert av Sara som person og er sikker på at dere også kommer til å like Saras tanker om mat og vin godt. Og før du lurer: ja, vi snakker også om de mørke sidene ved alkoholen.

Vi snakker om hvorfor måltidet er viktig for å være sammen, matkultur, drikkekultur, om Saras reise ut i verden for å drive med drømmen sin og om hvordan hun har skrevet bok ved siden av fast jobb og et lite barn ved å stå opp tidlig om morgenen og skrive en time hver dag. Sånt kan det bli bok av, eller helt andre ting – avhengig av hva du vil!

I onlinekurset mitt Sterk med Sara Lossius har vi om mat denne uken, hvor jeg fokuserer mye på det Sara snakker om i intervjuet: nemlig matglede. Jeg skal også på pressetur til Danmark med visitdenmark og deretter til Frankrike, så jeg har mye god mat i vente denne uken som jeg kommer til å dele på instagramprofilen saralossius. Jeg gleder meg både til å besøke en stor herregård i Danmark hvor det lages sjokolade i verdensklasse, og til å dra på marked i Frankrike med jentene mine for å handle frukt og grønt og fisk som vi senere skal lage middag av.

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og velg abonner.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!