Signy Fardal har i snart 20 år vært sjefredaktør av motebladet Elle, og er en av motenorges mektigste personer. I denne samtalen snakker vi om skjønnhets- og motetrender, alder og egenverd.

Som journalist i motefeltet i en årrekke har Signy fått med seg utseendetrender og motetrender, og hun er, naturlig nok, blitt eldre. Alt dette snakker vi om i ukens episode av Ingefær.

Klær er en viktig identitetsmarkør: Det forteller om hvordan vi presenterer oss til verden, og hvordan verden tolker oss tilbake. Med andre ord er ikke mote bare overfladisk. Vi snakker også om det å bli eldre, om ulike skjønnhetstrender og noe som jeg personlig synes er spennende og som jeg håper dere biter dere merke i: at Signy sier hun har vært sånn passe fornøyd med sitt eget utseendet, men at det aldri har vært hvordan hun ser ut som har vært viktig for hennes identitet. Det er nesten mitt mantra: å være subjekt i eget liv, i stedet for å gjøre seg til objekt i andres øyne. Og som du vil forstå i intervjuet har jeg et godt øye til Signys garderobe og få dager etter samtalen gikk jeg til innkjøp av ny leopardkjole. Fordi leopard.

Og bare så det er sagt: ja – jeg kunne selvsagt ha snakket med Signy om utseendetpress, slanking og motebladers ansvar for dette, men det kommer i en senere episode av Ingefær. Jeg vil også påpeke at i løpet av straks 100 episoder av Ingefr har vi ikke pratet stort om hvordan kroppen ser ut. Fokuset har i større grad vært på hvordan kroppen fungerer, vårt eget forhold til den og hva som er viktig i livet.

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær-podcast i iTunes, Acast, eller din favoritt podcast app og velg abonner. Da er du også sikret fremtidige episoder.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!