Jeg fatter ikke hvorfor vi ikke har hatt matkasse før.

Reklame

I litt over en måned har vi fått testet matkasse fra Kolonihagen. Dommen? Vi er hektet.

Som faste lesere av bloggen og lyttere av Ingefær vet, er Jon og jeg opptatt av næringsrikt kosthold og har laget alt fra bunn, selv i den hektiske perioden av livet med småbarn, gründerliv (meg) og ny jobb (Jon). I vinter ble jeg rett og slett matlei. Jeg var lei av å lage ukesmenyer, lei av å finne ut hva vi skulle ha til middag, lei av å bestille mat på nett, lei av å handle mat i butikk, lei av å lage mat. Så kom Kolonihagen til unnsetning.

Glutenfri fajita med oksekjake. Fantastisk godt!

Kolonihagekunde allerede som student
For de av dere som ikke kjenner Kolonihagen, er Kolonihagen både kafe på Frogner, de selger ulike matkasser på nett og har nøye utvalgte produkter på Rema1000. Alt er økologisk og nøye utvalgt. Kolonihagen ble startet av ekteparet Jon-Frede og Katrine Engdahl så tidlig som for 13 år siden. Jeg hadde faktisk matkasse fra Kolonihagen da jeg var student en periode! Det er lenge siden, men jeg var opptatt av gode råvarer allerede da.

Dyrevelferd
Vi har lenge handlet Kolonihagens produkter på Rema1000, særlig kaffebønner og ulike typer mel og frø. Jeg har en forkjærlighet for økologisk mat, kanskje særlig når det gjelder animalske produkter.

Når jeg først velger å spise kjøtt, synes jeg det er viktig å spise dyr som har hatt et godt liv og spist fôr som er best tilpasset dem.

I tillegg til dyrevelferd smaker kjøttet bedre og fettsyresammensetningen er mer fordelaktig for oss. Vi er også opptatt av å benytte oss av hele dyret (en serie jeg har skrevet om det kan du lese her). Jon-Frede har dessuten nettopp skrevet en kronikk om økologisk gris i VG.

Noen av produktene vi handler på Rema1000

Matkasse fra Kolonihagen
Vi har valgt glutenfri matkasse, fordi jeg selv spiser lite gluten. Jon spiser det og jentene når vanlig brød etc serveres, men hjemme synes jeg det er greit at vi holder oss mest mulig unna. Vi vurderte først barnekassen, som har mer barnevennlige retter som også tar kort tid å lage. For småbarnsfamilier flest ville jeg valgt den! Men for oss falt valget på glutenfri kasse og nå gleder jeg meg til hver mandag, hvor en kasse med ingredienser til tre middager blir levert på døren.

Tre av ukens retter er nå bestemt av andre enn meg. Det er befriende. Jeg lager mat som jeg ikke ville ha laget om jeg skulle finne opp retter. Matkassen gjør at jeg utvider mitt mat-reportoar og på sikt blir en bedre kokk. Det gjør også at jentene blir eksponert for flere smaker enn når jeg har middagsregien i heimen. Liker jentene alle middagene? Nei. Men barn må prøve nye smaker visstnok opp til syv ganger før de liker det.

Jeg mener at om vi kun serverer såkalt barnevennlig mat gjør vi barna våre en bjørnetjeneste.

De vil jo gå glipp av så mange gode, spennende smaker! Jeg håper de fortsetter å være nysgjerrige på smaker og blir like glad i meg som god mat basert på gode råvarer når de blir voksne.

Fisk- og søtpotetgryte med ris. Nam!

Denne uken står fiskesuppe med kokosmelk og nudler, chilipølse med tomat- og bønnesalt, potet og syltet løk, og hamburger med blåmuggost, eple- og sellerisalat og søtpotetfries på menyen. Jentene har allerede diskutert hva vi skal spise først. Rekkefølgen blir: pølser (i dag), fiskesuppe (torsdag) og burger på fredag.

Oppskrifter følger med matkassen.

Tips: For å ikke bruke for lang tid på middagene anbefaler jeg å kutte opp grønnsaker kvelden før. Slik kan du bare koke og steke når du kommer hjem fra jobb.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!