Både gjestene og jeg har gitt boktips i Ingefær Shot denne høsten. Her er en oppsummering – kanskje gir det deg noen gode julegaveideer?

Annonse Fabel

Husk at SMS med kode Ingefær til 2280 gir deg hele seks ukers gratis lytt! Det sikrer lytting frem til neste år, det! (Kun for nye abonnenter.) Spør du meg, er det en god julegave også. For eksempel et halvt år med Fabel! Du kan også klikke på denne linken for å bestille!

Tante Ulrikkes Vei av Zeshan Sakar
En av Fabels mest populære bøker, en bestselger i bokhandlere, og boken som også skal bli til tv-serie, ble anbefalt av Randi Fuglehaug og meg. Jeg anbefalte boken da jeg pratet med Vibeke Klemetsen i Ingefær Sommer også. God litteratur gir et nytt syn på verden og en bredere forståelse. Det gir denne boken deg.

Innsirkling av Carl Frode Tiller
Anbefalt av psykolog Aksel Inge Sinding fordi Tiller blant annet skildrer følelser og familie godt.

Historien om fru Berg av Ingvild H. Rishøi
Anbefalt av meg. Jeg er veldig glad i noveller. Gode noveller er skrivekunst som jeg kan bli slått i bakken av. Jeg hørte på tittelnovellen da jeg gikk tur langs sjøen og måtte stoppe opp og puste noen ganger. Så godt, så vondt, samtidig.

Nei og atter nei av Nina Lykke
En bok som ble anbefalt av Simen Tveitereid og som jeg har begynt å lytte til. (Som dere skjønner, veksler jeg mellom ulike lydbøker, og bytter mellom lydbøker og podcaster). Den handler om et trekantdrama med tre ulike hovedpersoner, og har et satirisk blikk på middelklassen.

Å elske og bli elsket av Bjørk Matheasdatter
Denne boken anbefalte jeg i den utrolig fine Ingefær Shot-episoden med Anja Hammerseng-Edin. Hun snakker så varmt om kjærlighet i episoden og jeg anbefalte boken fordi kjærlighet er noe av det fineste i livet.

John Irving
Camilla Pihl anbefalte to bøker av John Irving: Siderhusreglene og En bønn for Owen Meany, som jeg husker min mamma leste da jeg var liten. De bøkene finnes ikke som lydbok i Fabel, men du finner tre andre bøker av ham der: Mysterieavenyen, I en og samme person, og Siste natt i Twisted River.

Vin på øret – Musserende
Lyst til å lære litt mer om musserende vin nå som vi går inn i høysesong for musserende drikke? Lytt til denne! Tidligere Ingefær-gjest Sara Døscher lærer oss det meste om musserende vin. Det var av Sara at jeg lærte at champagne og juleribbe er gode venner. Vi hadde det i fjor, og skal absolutt ha denne kombinasjonen i år også!

Nå har du litt å høre på i førjulstiden, gjennom julen og til neste år!

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!