Jeg har tenkt at å sette meg mål er skummelt. Hva om jeg ikke oppnår dem? Eller, sagt som hjernen min kan si til meg selv: hva om det går rett i dass? Det går nok rett i dass. Best å ikke sette seg mål, kanskje.

I ukens episode av Ingefær snakker mentaltrener Cecilie Ystenes Myhre blant annet om å sette seg mål. Det gir mestring, motivasjon og fokus, sier Cecilie. Hun mener vi bør sette oss oppnåelige mål som likevel er litt vanskelige. Slik har vi har noe å strekke oss etter. Det gir mestring når vi oppnår dem.

Jeg har tidligere skrevet hvordan vi setter oss smarte mål.

Smarte mål betyr at målet er Spesifikt, Målbart, Aktivt, Realistisk, Tidsbestemt og Evaluerbart.

Men siden det er en stund siden jeg hadde skrevet den teksten og faktisk satt meg konkrete mål, var det godt å få Cecilie som gjest igjen på Ingefær. Jeg ble minnet på verdien av mål – og min egen teite frykt for å sette meg mål.

Personlig beundrer jeg de som setter seg mål og jobber for å oppnå dem. Å nå målet er ikke nødvendigvis det viktigste, men at vi bretter opp ermene og jobber. Legger sten på sten på sten. Fokuserer. Er tilstede i prosessen, selv de dagene vi bare vil ligge under dyna og skrolle på mobilen. Og jeg snakker ikke bare mål om å bli verdensmester eller bli gazelle-bedrift, men både små og store mål vi setter oss i hverdagen. Som Cecilie sier i episoden er det viktig å akseptere at noens mål ikke er så hårete som dine, og omvendt. Noen blir gira av hårete mål, andre foretrekker enklere mål.

Jeg vet med meg selv at jeg har mer effektive dager og mer energi på dager jeg minner meg selv på målet mitt innen for eksempel business. Det dumme er at jeg hadde glemt det litt. Så denne uken, før jeg tok vinterferie, jobbet jeg med mål for hva jeg ønsker å oppnå på arbeidsfronten dette året. Det føltes skikkelig skummelt. For hva om det går rett i dass?

Hvis det går rett i dass har jeg i alle fall prøvd. Og heller det, enn å ikke tørre å prøve. For da vet jeg ikke jo hvor langt jeg ville nådd. Som Kavring ville sagt: Noen ting må man bare gjøre, ellers er man ikke menneske, bare en liten lort.

God helg!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!