Else har mistet både sin mor og bror til selvmord, og laget tv-program og teateroppsetninger om temaene. I fjor ga hun ut boken Else går til psykolog, som er samling av samtalene mellom psykologen hennes og Else.

I denne episoden snakker Else og jeg mye om å være etterlatt etter selvmord og hvordan vi kan være medmennesker til de som har det vondt. Jeg er sikker på at de fleste av oss vet om noen som har begått selvmord, hatt forsøk eller tanker. Flere dør nemlig av det enn i trafikken i Norge i året. I samtalen snakker vi også om ensomhet og overspising og om vi kan tulle med kropp eller ei.

Jeg mener Else Kåss Furuseth gjør oss klokere gjennom sin åpenhet. Og boken Else går til psykolog synes jeg alle bør lese. Vi blir klokere når vi prøver å forstå andre mennesker.

Har du vonde tanker eller trenger støtte for andre, snakk med fastlegen din eller ring mental helse sin hjelpetelefon på 116 123.

Kronikken til Else som vi snakker om mot slutten av episoden, leser du her.

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og velg abonner. Da er du også sikret og få med deg fremtidige episoder.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!