En deilig nerdete episode om hukommelse, identitet, minner og falske minner og hvordan vi kan stille nye spørsmål som kan endre fremtiden vår. Gjest er forfatter og postdoktor ved Universitetet i Oslo, Ylva Østby.

Temaer vi snakker om er

  • Hva hukommelse er
  • At vi glemmer masse (og skal være glade for nettopp det)
  • Forskjellen på identitet og personlighet
  • Å skrive historien om oss selv – den kan endres med nye spørsmål
  • Hvordan huske bedre
  • Barn og hukommelse
  • Og mye, mye mer

Ylva og søsteren hennes Hilde Østby har skrevet boken Å dykke etter sjøhester, som kom ut for noen år siden. Jeg leste boken i påsken og virkelig koste meg. Anbefaler boken om du vil nerde litt og utvide kunnskapen om deg selv!

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og velg abonner. Da er du også sikret og få med deg fremtidige episoder.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!