Føler du også at du bruker for mye tid på mobilen? I ukens samtale gir psykiater og forfatter Anders Hansen, som har gitt ut boken Skarmhjärnan, oss kunnskap om hvordan mobilen og skjerm kan påvirke hjernen vår.

Så sent som i 2007 lanserte apple iPhone. Nå som så og si alle har en smarttelefon, virker det helt fjernt med en hverdag uten, men det er altså ikke lenge siden vi ikke hadde hele verden med oss i lomma. Vi bruker disse mobilene til å holde kontakt med venner og familie, men teknologien bak kan også gi oss stress og gjøre oss nærmest avhengige. Mobilen er med oss overalt, på godt og vondt.

I episoden prater Anders om hvordan mobilen hacker dopaminsystemet vårt og nærmest gjør oss avhengige, hvordan mobil kan påvirke konsentrasjon og søvn, og at når vi bruker så mange timer på mobilen hver dag kan det ta tid fra andre aktiviteter som gjør at vi får det bra, nemlig fysisk aktivitet, sosialt samvær og søvn.

Mot slutten av episoden deler Anders sine beste tips for å ha et smart forhold til sin smarttelefon. Tross alt er de kommet for å bli – det gjelder for oss å bruke dem best mulig. I neste episode av Ingefær snakker vi om å hvile, og også det temaet er Anders inne på i samtalen.

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og velg abonner. Da er du også sikret og få med deg fremtidige episoder.

Spill av episoden her:

Last ned episoden som mp3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!