Som gravid, i fødsel og etter fødsel er du fremdeles et selvstendig individ som har rett til informasjon og ta valg basert på det. Jeg er ikke alene om å føle meg sårbar og bekymret i denne tiden av livet, selv om jeg på et vis er erfaren når jeg venter mitt tredje barn. Denne episoden er både viktig og nyttig!

Episoden inneholder annonse for Bugaboo.com

«Som gravid, i fødsel og i perioden etter, går man fra å være en selvstendig voksen som tar i mot anbefalinger, til å bli fortalt ting.» Det sier ukens gjest på Ingefær podcast, Gynekolog, fødselslege og overlege ved Kvinneklinikken Stavanger Univesitetssykehus Tilde Broch Østborg.

Vi venter vårt tredje barn og jeg synes det er på sin plass med en episode om graviditet og fødsler. Men hva som skjer i kroppen får du lite info om, det du derimot får høre om i episoden er hvordan man som kvinne i denne delen av livet kan føle seg og bli behandlet som noe annet enn et selvstendig individ, vi snakker om hjemmefødsler, fødsler på lavrisikoenheter som ABC i Oslo, og igangsatte fødsler, om sen avnavling, og Tilde gir oss tips for å forberede fødselen best mulig.

Link til kronikk Tilde har skrevet som vi snakker om i episoden.

Du har tre valg for å høre episoden:

Finn Ingefær podcast i iTunes, Acast eller din favoritt podcast-app og velg abonner. Da er du også sikret og få med deg fremtidige episoder.

Last ned episoden som mp3.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!