Det er oktober og måneden for Rosa Sløyfe, hvor det er litt ekstra fokus på brystkreft. Ukens gjest er Monica Lund Osther, som fikk brystkreft som nyskilt og med to små barn.  Senere spredde kreften seg. Hvordan forholder man seg til livet? Og døden? Hvordan snakker hun om sykdommen med barna sine? Monica har gitt ut boken Når livet blir trist, som handler om nettopp det. Hun tror at åpenhet gjør det vonde mindre farlig.

En del av det å være glad i noen, er at vi kan miste dem. Derfor tenker jeg det er viktig å sette pris på de vi er glade i hver dag. Alle har ulikt kjærlighetsspråk. Selv er jeg god på komplimenter og klemmer, andre er gode til å gi gaver eller gjøre tjenester.

Med stor sannsynlighet er vi eller blir vi alle pårørende eller blir selv rammet av noe trist eller sykdom en eller gang i løpet av livet. Derfor velger jeg å ha en episode om livet og døden denne sesongen. Først får vi høre Monicas historie inkludert en del snufsing fra min side. Etter det snakker vi om det å være pårørende. Hva kan vi gjøre for å være til stede for de som er syke eller har det tøft, og familien deres? Tipsene Monica gir oss er enkle. Som hun sier: Si noe, samme hva det er, om så bare si at du synes det er vanskelig å skulle si noe.

Du har tre valg for å høre episoden:

Last ned episoden som mp3.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!