(Konkurransen er avsluttet) Vi har prøvd Oras Vega-kran på kjøkken og bad i en måned nå og er svært fornøyde. Å spare vann er viktig for miljøet. Bruker vi mindre varmtvann kan vi dessuten spare penger. Nordmenn bruker hele 160 liter vann om dagen – det er mye! Nå kan du også vinne valgfri Oras Vega!
ANNONSE ORAS

Etter å ha hatt såkalt vanlige kraner som verken sparer vann, energi eller som motvirker skålding, kommer vi nå ikke til å bo i hjem med kraner uten disse egenskapene så lenge vi har barn. På kjøkkenet og hovedbadet har vi installert Oras Vega med øko-knapp som både sparer vann og energi og kan forhindre å brenne seg på for varmt vann. Vi har bad i kjelleren også, hvor vi foreløpig ikke har byttet ut kranen. Yngstejenta liker ikke å vaske hendene sine der: «Jeg er redd for å brenne meg», forklarte hun her om dagen. Den redselen slipper både jentene og vi voksne heldigvis på kjøkkenet og hovedbadet takket være Oras Vega.  

Det går mye vann i en hverdag med barn

Øko-knapp for sikkerhet og bærekraft
Oras var tidlig ute med å lage innovative løsninger og avansert teknologi for å spare vann og energi, uten å la det gå på bekostning av god design. For, helt ærlig, en kran bør jo se fin ut også.

Kjøkkenet vårt fikk en design- og bærekraftig oppdatering etter vi innstallerte Oras Vega.

Kranen Oras Vega har siden 1998 vært en av klassikerne til Oras. Nå har Vega blitt relansert med en sort økoknapp som både sparer vann og energi. Øko-knappen fungerer dessuten som sikkerhetsfunksjon mot skålding. Det er perfekt for barnefamilier, som oss. Selv om jeg personlig er nøye med vannbruk, og har prøvd å lære jentene mine opp i å ikke la vannet stå og renne unødig, er det jo slik at barn ofte er i sin egen verden og kan la vannet renne i en evighet. Det er fint å vite at så lenge økoknappen ikke er trykket inn, er det en begrenset mengde vann som sløses med.

Øko-knapp på Oras Vega på kjøkkenet

Lavere varmtvannsforbruk med Oras Vega
For å se om vann-og energiforbruket faktisk er blitt lavere, målte vi forbruk i to uker med vanlig kran og to uker med Oras Vega. Resultatet viste at vi har hatt en reduksjon i varmtvannsforbruket. Det er fantastisk, fordi det betyr at vi også har spart energi som igjen er bra for miljøet og lommeboka. Generelt virker vi å være gode på vannsparing, noe jeg er fornøyd med.

Hadde jeg visst hvor enkelt det var å skifte kran, hadde vi gjort det tidligere. Rørleggeren kom og var ferdig i løpet av tyve minutter! Det er en enkel måte å redusere vann og energi på, øke sikkerheten på bad, kjøkken eller dusj, samt å fornye utseendet også!

Konkurranse – vinn valgfri Oras Vega!
Vil du også spare vann, energi og ha en kran med sikkerhetsfunksjon? Nå kan du vinne en valgfri Vega-kran fra Oras! Gå inn på Oras sine nettsider og delta i konkurransen. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut navn og e-posten din. Lykke til! På Oras’ hjemmesider kan du se alle kranene i Vega-serien og velge den som passer dine rom og din familie best!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!