Til uken kommer boken min Litt Lykkeligere ut.
Det er nesten surrealistisk å gi ut en bok som handler om å være litt lykkeligere i disse dager. Den siste halvannen uken er det som om alle følelser har blitt forsterket ganger ti, minst. Jeg har vært reddere enn på lenge, mer takknemlig enn på lenge, følt meg mer ensom enn på lenge, følt mer tilhørighet på lenge …

I introkapittelet skriver jeg: «Hvordan samfunnet er, er kanskje ikke lett å gjøre noe med. Men heldigvis kan vi selv gjøre enkle grep for å få bedre vaner som gir mer overskudd og et litt lykkeligere liv. Disse vanene kan være knyttet til søvn, mobilbruk, jevnlig trening, bedre middager, flere naturopplevelser per måned, helst i fellesskap med andre. Ofte skal det ikke så mye til for å få mer energi og glede i hverdagen.»

Er boken overfladisk i en usikker tid, har jeg spurt meg selv. Men jeg har kommet frem til at det er nettopp ikke det boken er. Kunnskapen, inspirasjonen og verktøyene i Litt Lykkeligere er nettopp det vi trenger nå. Det er nå vi har behov for å vite hvordan vi best kan finne mening i tilværelsen, til å bruke mat og bevegelse slik at vi får mer energi i en krevende hverdag, det er nå vi trenger å vite hvordan naturen påvirker oss og ikke minst hvor viktig relasjonen er til andre og oss selv – og hvordan vi kan styrke denne. Og ikke minst: hvordan opprettholde, og til og med etablere noen gode vaner for oss selv, når de fleste av oss har mye hjemmetid.

Jeg må ta meg sammen for å ikke grave meg ned i triste tanker. Jeg tillater meg å være trist – men ikke for lenge. Lite ante jeg da jeg skrev Litt Lykkeligere at all kunnskapen fra boken skulle bli mitt eget nav i denne tiden. Jeg bruker boken min selv aktivt for å ha det så bra som mulig nå. For har jeg det så bra jeg kan ha det, er jeg en bedre mamma, kone, jeg lager bedre podcaster og jeg tar bedre vare på de jeg er glad i, selv om det må gjøres på avstand. Det er en krevende tid, men løsningene til å få det litt bedre er heldigvis enkle.

Selvfølgelig ønsker jeg å at du kjøper boken for at jeg skal få lønn for strevet (timelønnen på å skrive bok er sånn cirka 25 øre timen). Men aller mest ønsker jeg at Litt Lykkeligere også kan bli ditt nav, både nå og når hverdagen er litt tilbake i normalen, selv om vi alle må lage en ny normal. Jeg er superspent på hva du synes om boken og håper den gir deg merverdi, samme hva slags situasjon du nå står i.

PS: Klikk her om du vil lese mer om boken!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!