Det er tid for ferie, det er SÅ tid for ferie, særlig for en som ikke er så god til å ta ferie. Men nå skal jeg ta ferie med stil.

I fjor på denne tiden var jeg gravid med Lisen og brukte sommeren til å skrive Litt Lykkeligere. Mens magen vokste, skrev jeg meg stadig nærmere et ferdig produkt. Jeg lagde også en sesong av Ingefær, som hadde gode samarbeidspartnere.

Med Maria Borelius, som skrev Helserevolusjonen. I leopard, seff.

Jeg tok perm ca tre uker før termin, slik man skal, men måtte bruke en del tid på nav (eneste ansatt i eget as = mye som må dokumenteres – jeg fikk innvilget foreldrepenger etter termin). samt at jeg skrev på boken min når jeg hadde lyst til det.

Så brukte jeg litt tid på fødsel. Snakk om grand finale!

Etter at Lisen ble født for syv måneder siden og Jon og jeg var så heldige å få tre døtre har jeg:

 • Skrevet ferdig Litt Lykkeligere.
 • Lansert Litt Lykkeligere i lock-down.
 • Laget seks episoder av Ingefær som hadde spons.
 • …. men også opplevd, som mange nå, at annonsekroner forsvant – et par annonsører har utsatt samarbeid til høsten. Det førte til at jeg lagde færre episoder enn planlagt og måtte krype til korset og permittere meg selv delvis (jeg har gradert foreldrepermisjon).
 • Hatt hjemmekontor, hjemmebarnehage, hjemmeskole og hjemmebaby og sjonglert så godt vi kunne. Intenst men også inmari fint.
 • Vært konferansier på Helsekonferanse i Larvik.
 • Laget filmer om boken.
 • Blitt intervjuet i KK og Tønsbergs Blad, blitt omtalt i Amta, Elle og Norsk Ukeblad, vært gjest i podkastene Familieliv, Ta Vare, Gründerkanalen og Andre Boller, og i magasinet Kamille (som kommer i trykk i sommer).
 • Hatt kronikk om foreldrepenger og eget AS i DN.
 • Hatt digitalt bokbad med tre fine og kloke gjester på scenen og gode venner i salen.
 • Lest inn Litt Lykkeligere som lydbok.
 • Oppnådd målet mitt om andre opplag av boken før sommeren.

PUH! Jeg har oppnådd og gjort mye. Også nevner jeg jo ikke her hverdagsdriftingen med tre barn, at baby som ikke tar flaske og er helt avhengig av meg er mye jobb, at Jon er i full jobb hjemmefra og så videre.

Jeg nevner heller ikke alt det jeg ikke har klart. Og det, synes jeg, er mye. Jeg raserte hagen foran rekkehuset som gravid i tro om at det ikke var så stor jobb. Det er en stor jobb. Den er fortsatt rimelig shabby. Hverdagsdriftingen går sin gang og jeg er glad det har vært regndager til å få ryddet litt. Jeg har hatt masse planer for Litt Lykkeligere, for eksempel innhold her på bloggen, på SoMe, presse. Jeg har meldt meg på b-school og ikke begynt enda. Og alle de små og store tingene jeg har ideer om siden jeg er et idehode og som jeg bare: åja, jeg har baby og to barn.

Kvalitetstid med kettlebell

Jeg får innimellom kommentarer ala nyt tiden, eller senk kravene til deg selv. Men sannheten er at jeg nyter tiden så godt jeg kan, og har senket kravene, målene, ønskene ekstremt. Vi nyter ulikt og vi har alle ulike forventninger til oss selv.

Alt til sin tid. Det har vært en fin tid og en travel tid, men mest av alt en fin tid.

Men nå, nå tar jeg ferie. Popper jeg innom her eller på Instagram kommer det av overskudd og lyst, ikke av må. Mitt parasympatiske nervesystem skal pleies. Jeg skal trene og bade og spise god mat og snuse på de fineste jentene i verden. Og Jon, da.

PS: Vil du lære mer om det parasympatiske systemet, om hvile, gode vaner eller noen tanker om egenkjærlighet? Kjøp Litt Lykkeligere, da vel! Jeg tror med hånden på hjertet at Litt Lykkeligere kan gjøre deg … litt lykkeligere.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!