For fem år siden, den 4. november 2015, gikk Ingefær på luften, som en av Norges aller første podcaster. Over 150 intervjuer og en bok senere, er det på tide med en femårsfest! Men først et lite tilbakeblikk.

Jeg hadde virkelig ikke peil på hva jeg gjorde, men jeg hadde ideen: Jeg skulle lage en intervjupodcast med samtalen i fokus, hvor jeg fortrinnsvis snakket med kvinner, innen det store feltet helse.

Alle bare: Podcast? Hva er det? Kan du tjene penger på det? Hva sa du at du skulle igjen?

Heldigvis heier mannen mnin, Jon, på mine ideer og sammen snekret vi sammen Ingefær.

Men – selvom jeg var en usikker og ufaglært programleder ble jeg raskt nominert til Årets programleder i Prix Radio, en pris som henger svært høyt. Jeg vant ikke, men å bli nominert i konkurranse med blant annet ringrever i NRK var ikke bare utrolig fett, det var også en bekreftelse på at jeg var på riktig hylle.

Det første coveret hadde bilde av en Ingefær med gratisfont-tekst. Jon designet coveret.

Lyden i begynnelsen var så som så. Vi byttet fort programvare, men i begynnelsen tok jeg opp via et program hvor jeg hørte meg selv i ekko (!) så jeg snakket ikke så mye. Etter hvert gikk jeg over til studio. I begynnelsen hadde jeg nemlig intervjunoia (det er helt sant, likevel lagde jeg intervjupodcast) og syntes det var tryggest å snakke med folk over skype uten video. Nå møter jeg aller helst i studio og gleder meg til hvert intervju – gjerne foran publikum og/eller at det filmes. Man lærer seg å svømme selv på dypt vann, tydeligvis.

Jeg har vekslet på å ha tekniker som redigerer og at Jon redigerer. Siden jeg ikke er tilknyttet et produksjonsselskap, men er mitt eget, har vi måttet ta hensyn til tid og budsjett.

Jingle: Jeg har kun skiftet jingle podcasten en gang. Vi kjøper på audiojungle.

Jon har vært sjefen for innkjøp av utstyr. Jeg bruker det samme som andre proffe. Flaks for meg at Jon er gammel dj! Jeg bruker en zoom h6-opptaker og har fire mikrofoner. I tillegg har jeg to ulike mikrofoner som jeg kan gjøre opptak fra kjellerstudioet mitt. Vi

For fem år siden funket det å lansere en så uferdig podcast som Ingefær tross alt var. Nå, hvor markedet flommer over av podcaster, krever lytteren mye mer. Og jeg trenger ikke lenger forklare hva podcast er når jeg sier hva jobben min er.

Men hva med denne festen? Jo – Ingefær har jo litta pause nå, så festen flyttes til Instagram. Hver dag fra mandag 9. til fredag 13. november er det instagram live med en tidligere gjest på Ingefær.

Målet er at hver live skal være nyttig for oss i denne tiden vi lever i, med permitteringer, hjemmekontor, usikkerhet, isolasjon. Med meg på laget har jeg blant annet Ida Jackson om vaner, Cecilie TS om effektivitet, og Siri Abrahamsen om spiseforstyrrelser og egenkjærlighet.

Bli med på festen her!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!