2020 bød på familietid, boklansering og tid til refleksjon.

Går det an å oppsummere et år som 2020? I begynnelsen av året kom nyheten om et virus i Kina, i desember var vi vant til å bruke masker og å stå for nærme noen var blitt ubehagelig. Likevel, i den konteksten vi har hatt i 2020 har jeg hatt et spennende og utviklende år.

LITT LYKKELIGERE
I november 2019 ble vår tredje datter, Lisen, født. Da hun var ni dager, begynte jeg med det møysommelige arbeidet å skrive ferdig en bok. Å skrive bok er en ting, å ferdiggjøre en bok en helt annen ting. Boken ble ferdig i begynnelsen av året og lansert da Norge stengte. Litt av en timing – men det var det ingenting å gjøre med. Jeg var uansett stolt forfatter og Litt Lykkeligere kom rett inn på bestselgerlisten. Etter et par måneder kom den i nytt opplag. De varmeste dagene av sommeren satt jeg i et lite studio på Nesodden og leste inn boken slik at alle som liker kombinasjonen strikke/jogge/gå/gjøre husarbeid og lytting enkelt kunne få all den verdifulle kunnskapen og de praktiske verktøyene inn i øret.

Dyktige Benedicte Wessel-Holst fra KK bokbadet meg over eteren, som ble til episode 150 av Ingefær podcast. Senere, da Norge åpnet mer opp, fikk jeg med meg fire av de mange kloke kildene i boken min, på scenen hos CappelenDamm foran et nydelig publikum. Treningsprofil Yngvar Andersen, psykolog Rebekka Egeland, nevropsykolog Ylva Østby og jeg snakket om vaner, følelser, oppvekst og trening. Vi tok selvfølgelig opp samtalen som Ingefær-episode! Det ble en inmari fin kveld, som ble avsluttet med vin med fine venninner – som første gang etter at Lisen ble født.

Rebekka, Ylva, meg og Yngvar.
Lisen var småpjusk men med siden hun har nektet flaske. Da må det ammes!

INTERVJUBONANZA
I løpet av våren ble jeg intervjuet i KK, Kamille, Amta og Tønsbergs Blad, og Litt Lykkeligere ble anbefalt i Elle. Jeg var gjest to ganger i podcasten Familieliv, i podcasten Andre Boller, Fest og Forelesning, Ungdomsforeldrepodden og Gründerkanalen.

KONFERANSIER
Helgen før lock down rakk jeg å være konferansier på Helsekonferansen i Larvik, hvor blant annet mental trener Cecilie Ystenes Myhre og lege Audun Myskja sto på scenen. Lisen var fremdeles liten baby, så Jon måtte være med og jeg måtte amme mellom hver gang jeg sto på scenen. Veldig gøy, og det ga absolutt mersmak.

INGEFÆR PODCAST
Samtidig med lanseringen av boken ga jeg ut en ny sesong av Ingefær. Mens jeg intervjuet – de første intervjuene ble gjort tidlig på året – hadde Jon babyLisen. Det ble en fin sesong, synes jeg, med blant annet Berit Nordstrand og om stillesittting med Melina Meyer Magulas. Jeg slapp også noen bonusepisoder da covid-19 kom som et sjokk på Norge og vi alle måtte omstille oss til en ny verden.

BUSINESSUTVIKLING
Jeg kjøpte b-school tidlig på året for å utvikle businessen min ytterligere. 2019 var et veldig bra år for Ingefær AS, men også et år hvor jeg samtidig som jeg var gravid og småbarnsmamma jobbet veldig, veldig mye. For meg er ikke det bærekraftig i lengden og tanken var at b-school skulle hjelpe meg på veien til en mer bærekraftig businessmodell. Men, å starte b-school i lock down med liten baby og rett etter et kokko jobbeår var for mye, så jeg utsatte starten til etter sommeren. Og deretter til nå, i 2021, hvor jeg sitter med det hver dag.

KLAGEKRONIKK I DN
Under lock down hadde jeg et hjertesukk av en kronikk i DN, om foreldrepenger som ansatt i eget AS. Konklusjonen var: ønsker du å jobbe i eget AS bør du ikke få barn. Jeg står fremdeles inne for det budskapet, dessverre.

INGEFÆR FEM ÅR!
I november feiret Ingefær hele fem år! Ingefær var en av Norges første podcaster, jeg har blitt nominert som Årets programleder i Prix radio på veien og bygget egen business med å gjøre så og si alt selv, så jeg måtte feire. Men hvordan? Svaret var live intervjuer på Instagram. Nytt format for meg, men jeg lærer mens jeg gjør nye ting. Det var ufattelig gøy å intervjue live og episodene ble sett av mange både live men særlig i etterkant.

ROE NED FOR Å GIRE OPP
I sommer innså jeg at jeg måtte roe reka litt lenger enn hva jeg opprinnelig tenkte. For en som har et idehode og en kriblende gjørelyst, og en like lang tålmodighet som en kort trådstump, satt dette langt inne. Men jeg angrer ikke nå! Jeg brukte sommeren og tiden frem til jul til å tenke lange tanker, drømme nytt, justere kursen min noe. Jeg har fått en skikkelig ok psykolog. Jeg har gjort mye «indre arbeid», som på ingen måte har vært smertefri, men særs velkomment – og jeg er overbevist at det gjør meg til en bedre programleder og forfatter fremover. Dette vil komme til syne i 2021 – et år jeg virkelig har tenkt å gi gass!

MASTERVANE OG BOKORM
Etter sommeren prioriterte jeg trening svært høyt, og fant ut at det var min mastervane. (Vil du bli utfordret? Gjør 10 000 kettlebell swings!) Jeg har lest en rekke bøker gjennom året. Jeg har fått ca tusen ideer og har minst tre bøker til jeg ønsker å skrive.

KJÆRLIGHET
Da Norge stengte var Jon og jeg hjemme med baby, en femåring som var sjalu på førsteklassingens lekser og en førsteklassing. Vi sjonglerte jobb begge to samtidig. Og med hånden på hjertet kan jeg si at dette var en fin periode. Jeg har aldri sett Jon så mye som det siste året – han har fremdeles hjemmekontor og jeg såvidt tatt opp jobb igjen – og jeg er fremdeles ikke lei. Visst har 2020 bydd på utfordringer for oss alle, men i bunn og grunn er jeg veldig priveligert og derfor svært takknemlig.

Sånn! Nå tenker jeg å gi gass i 2021 og håper du blir med på veien!

Starter 2021 med litt trøttefjes, ny iphone og selfielys på kontoret.
Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!