Kjærlighet definerer oss som mennesker og er innbakt i alt vi gjør og er. I episode 158 av Ingefær blir du klokere på det største i livet, nemlig kjærligheten.

Lone Frank er vitenskapsjournalist og forfatter av den bejublede boken Størst av alt, som handler om kjærlighet. Boken kombinerer Lones personlige historie om kjærlighet, med evolusjonspsykologi, nevroforskning, biokjemi, genetikk, psykologi og antropologi.

Jeg leste boken i ett jafs, ikke bare fordi Lone Frank er overraskende ærlig og deler om temaer som ofte er tabubelagte, men også fordi hun skriver utrolig godt om forskningen om hvorfor vi føler som vi føler, hvorfor vi handler som vi handler – kort sagt om hvor viktig kjærligheten er og hvor definerende kjærlighet er for oss mennesker.

I samtalen med Lone får du vite mer om tilknytningsteori – altså hvordan de første leveårene setter spor i oss, om hormoner som dopamin, oksytoksyn og beta-endorfin, vi snakker om forskjell mellom kjønn og at jo likere samfunn er, jo større forskjell mellom kjønnene, vi snakker om Den Store Kjærligheten og monogami og om prisen vi betaler for kjærlighet. Jeg ble klokere av både samtalen og å lese boken.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!