NY-times bestselgende forfatter, prisvinnende podcaster og tidligere Oprah-gjest, Gretchen Rubin, er ukens gjest hos Ingefær!

Gretchen skriver bøker om vaner og lykke, og mener det ikke er en oppskrift som passer alle. Kjenner vi oss selv, kan vi enklere lage gode vaner og rutiner som gir et godt liv – også under en pandemi eller i vanskeligere tider.

Jeg har vært fan av Gretchen i over åtte år, etter at jeg leste boken hennes The happiness project. I boken min, Litt Lykkeligere, henviser jeg til en annen av hennes bøker, nemlig The four tendencies, som vi også prater en del om i denne samtalen. Kort forklart er det fire ulike personlighetstyper som beskriver hvordan vi reagerer på forventninger. Og som jeg skriver i boken min: Ytre forventninger er hvilke forventninger andre har til deg, det være seg sjef, barn, venninne, partner eller hva du forestiller deg at samfunnet forventer av deg. Indre forventninger er hva du forventer av deg selv. De fire typene reagerer ulikt på ytre og indre forventninger. Ramme- verket gir nyttig selvinnsikt hvis du ønsker å jobbe mer inn- gående med deg selv for å endre eller etablere vaner.

I samtalen med Gretchen prater vi også om hvordan opprettholde gode vaner under en pandemi, at å ta vare på seg selv i tøffe tider er viktig, viktigheten av å være konsistent over lengre tid, og at Gretchen skiftet karriere midtveis i livet fra å være suksessfull advokat til å bli forfatter på heltid. Som hun sier: det tok henne mange år å bli en overnight suksess.

Nettsiden til Gretchen

The four tendencies quiz

Boken min Litt Lykkeligere (som inkluderer Gretche Rubin)

Nyhetsbrevet Klem og Pepp

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!