Jeg elsker kraft. Jeg elsker at Jon lager kraft ukentlig. Jeg er litt trist for å ikke ha oppdaget kraftens kvaliteter før ganske nylig. Hvorfor har jeg ikke drukket kraft hele livet? Eller i alle fall før jeg ble gravid og som gravid? Kraft er sweet elixir of life (kaffe også, heh). Hvorfor bør du drikke kraft? Jo, det skal jeg si deg.

IMG_3897

1. Kraft er kosttilskudd.

Kraft inneholder vitaminer og mineraler som er lett å ta opp for kroppen din. Eksempel er kalsium: viktig for skjelett, tenner og negler. Mine negler er sterke som aldri før, selvom jeg ammer og Mini drar kalsium ut av kroppen min. Selv drikker jeg minst en kopp kraft hver dag som tilskudd. Mye bedre enn tabletter.

2. Kraft er et fantastisk skjønnhetsmiddel.

Kraft inneholder nemlig kollagen og gelatin, som er viktig for cellene våre. Det hjelper til å bygge opp bindevevet vårt. Mindre cellulitter, mindre kviser, mindre rynker, mindre hengehud? Ja, faktisk! Bare drikk kraft!

3. Kraft er billig

Er du paleo på budsjett er kraft (og innmat) veien å gå. Kraftben koster lite – om noe – hos slakteren eller i kjøttdisken. Eller hør med en jeger. Når du for eksempel helsteker en kylling kaster du selvfølgelig ikke benrestene. De koker du kraft av. Kyllingkraft er inmari godt.

4. Kraft inneholder masse proteiner

Enda en grunn til å drikke kraft som tilskudd. Superbillig proteindrikk, som ikke er laget i en fabrikk!

5. Det smaker godt og gjør mat som tilsettes kraft i enda bedre

Kraft tar smak av grønnsaker og krydder som bena kokes sammen med. Selv er jeg glad i pastinakk i blandingen. Grønnsakene som kokes med kraftbenet har Mini førsterett på siden de er virkelig blitt supergrønnsaker. Tilsett kokt kraft i grønnsaksmoser, lag suppe på det, reduser og få en god saus – mulighetene er mange. Maten blir god og du blir hakket sunnere.

6. Det virker beroligende på fordøyelsen

Kraft inneholder nemlig enzymer som er gunstige for fordøyelsen. En blir mindre oppblåst og mindre urolig i magen om man drikker kraft jevnlig. Et godt tips er å drikke litt før middag. Da kan nattesøvnen bli bedre også!

IMG_3880

Det kommer snart en mer utfyllende post om kraftens kraftfulle egenskaper, samt en post om hvordan lage kraft.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!