Denne uken får du oppskrifter på nærende og varmende supper basert på kraft. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre høstmat!

I forrige ukes #hodetilhaletirsdag skrev jeg om hvorfor og hvordan vi lager kraft. Denne uken skal vi bruke kraften til å lage digge supper. Jeg elsker kraftbaserte supper av flere grunner:

  • Kraft gir ekstra næring til supper.
  • Kraft gjør at suppen metter godt.
  • Kraft gjør suppen mer smakfull.
  • Supper kan lages i store porsjoner og enten fryses ned eller spises over flere dager.
  • Supper er såkalt barnevennlig mat. I alle fall elsker våre jenter suppe.
  • Suppen lages enkelt kvelden i forveien. Slik er det bare å varme opp på ettermiddagen. Når jeg planlegger ukesmenyen legger jeg inn supper de dagene jeg vet at det er hektisk.
  • Suppe er perfekt restemat. Se hva du har i kjøleskap og la det stå til (omtrent).

DSC_2898

Generell fremgangsmåte

Skrell og skjær ønskede grønnsaker i biter. Ha de over i kraften og kok til møre. Har du for lite kraft, tilsetter du litt vann. Deretter fresher du opp suppen med krydder, kokosmelk eller fløte og velger om du vil bruke en blender eller ei. Tilbehør: egg, bacon, surdeigsbrød med godt smør eller annet du måtte ha.

DSC_1507

Sånn! Så enkelt var det! Her finner du linker til fem digge supper

IMG_4193

Start i dag! Og du, snap bilde av suppen til meg på snap: saralossius. Eller ta bilde og legg ut på instagram med hashtaggen #hodetilhaletirsdag. Da inspirerer du også mange til å bruke hele dyret!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!