Nå som høsten er her, minnes jeg de fine ukene vi hadde i Danmark i sommer. Her er mine beste tips for familieferie i Danmark!

Reklame i samarbeid med Novasol

I sommer leide vi sommerhus fra Novasol i Danmark i to uker. Den første uken var vi alene, den andre uken fikk vi besøk av et vennepar med to jenter på lik alder med våre jenter. Perfekt!

Vi leide også sommerhus i Danmark da Elly var baby, så vi har gjort oss noen erfaringer som blir til nyttige råd for deg som tenker på neste års sommerferie allerede nå.

Tips nummer en: Book hus hos Novasol allerede nå
Slik er du sikret et sommerhus som passer dine ønsker og behov best mulig.

Tips nummer to: Vær klar på ønskene for ferien
Det bestemmer nemlig hvor dere skal bo og hva slags hus dere skal booke. Vi ønsker oss en aktiv ferie, med mulighet for sykling, løping og gåturer, at Jon skal kunne brettseile, fine strender for bading og å bo nærme en by. Det siste hadde vi ikke på listen i fjor, noe som gjorde at vi brukte bil mer enn ønskelig. Neste gang vi leier feriehus skal det punktet innfris, slik at vi enten kan gå eller enkelt sykle til butikker og kaffebarer.

Vi ønsket heller ikke å bo rett på stranden eller ha svømmebasseng, rett og slett fordi jeg så for meg at jeg ville ha noia for hvor jentene var ca hele tiden. Siden vi lager all mat fra bunn var kjøkkenet viktig. Det måtte være stort nok til å kokkelere. Er dere flere familier som skal på tur bør huset ha minst to bad.

Tips nummer tre: Tenk over hvor sosialt dere ønsker å bo
Vil dere bo i kjedede eneboliger eller leiligheter, eller mer adskilt fra andre? Det første alternativet kan være gøy for barna om det også bor andre barn i nærheten. Ulempen er om man får tørste og bråkete naboer, for eksempel. For vår del liker vi å bo i eget hus. I huset vi leide i sommer var det stor hage som var inngjerdet med høye trær, slik at jentene kunne leke ute uten at vi måtte følge med hele tiden. Dessuten var det plass til å henge opp ringer og svinge litt på medbragte kettlebells!

Tips nummer fire: Nordsjælland er megafint
Nordsjælland er ikke på topplisten når vi nordmenn skal på ferie i Danmark. Men vi anbefaler denne delen på det sterkeste! Vi bodde i nærheten av Tisvilde, som er en virkelig fin ferieby: supre kaffebarer, gode restauranter, et par fristende klesforretninger, skog med lekeplass til barna og milevis med hvite strender. Området blir kalt Den danske rivieria, og det er ikke uten grunn.

For de av dere som leser mote- og interiørblader har sikkert lest intervjuer med danske it-personer som har feriehus i Tisvilde eller Hornbæk. Å kjøre til København tar ikke lang tid, eller hva med å besøke et av mine favorittmuseer, Louisiana.

Trenger du mer inspo? Les innlegget mitt om våre late dager i Danmark i sommer. (Nå fikk jeg sommerlengsel!)

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!