Hallais!

Paleo nesten en uke, det går så det gviner. Ikke alle måltidene blir like gode, det skal sies, men jeg lærer, jeg lærer.

Hvorfor paleo? De som er hardbarkede paleo mener at denne dietten er kur for nær sagt hva som helst. Har du kviser? Spis paleo. Er du tjukkas? Spis paleo. Er du trist? Spis paleo. Trenger du svar på eksistensielle problemer? Spis paleo.

Jeg tenker at et kosthold som er variert og som består av mye frukt og grønt og «ren mat» (dvs ikke ferdigprodukter) er godt for både kropp og sjel uansett – kanskje er det ikke så nøye å være strikt paleo. Dessuten funker kropper forskjellig, for noen passer det godt å være veggis, for andre passer kanskje et kosthold med melk og brød godt. For meg funker det med paleo. Hva jeg uansett er helt sikker på er at å leve på ferdigmat, eller å ha et kosthold med et høyt inntak av tomme kalorier, eller ha et ensidig kosthold, er usunt. De fleste gir jo kjæledyrene sine mat med et korrekt vitamininnhold og sørger for å mosjonere dyrene sine høvelig. Sunt kosthold og regelmessig trim er å ta ansvar for egen helse samt å behandle seg selv med respekt.

Anyways. Siden sist har jeg laget noen middager til J og meg, uten oppskrifter:

 

Disse grønnsakene ble redusert til..

 

Dette: pastinakk- og rotgrønnsaksstappe med egg og basilikum.

Ooooog dette: gulrot- og kålrabistappe. Også med egg, og med hvitløk.

Ble servert sammen med svinekotelett:

Et måltid under pari. 4 av 10 poeng. Jeg må lære mer om stappe (les: følge en oppskrift).

Senere på kvelden lagde jeg fruktdessert. Vanligvis lager jeg den med mørk eller hvit sjokolade i tillegg, men ikke nå om dagen. Kutt hva du har av frukt i passelige biter, strø kanel og kokos oppå, sett i ovnen i x antall minutter og vips! dessert.

 

På tirsdag woket jeg til mannen og meg. . Woken ble, om jeg skal si det selv, supergod! 8.5 av 10 poeng.

Ingredienser: svinekjøtt, fersk chili, fersk ingefær, hvitløk, løk, brokkoli, vannkastanjer, bambusskudd, gulrot, et lite salathode, sitron, paprika, sopp, den hvite rotgrønnsaken jeg ikke husker navnet på (ikke pastinakk), soyasaus og kokosmelk (Jeg har dog ikke sjekket om kokosmelk er paleo eller ei). Stekte svinekjøttet sammen med chili. Så alle grønnsakene sammen med hvitløk og ingefær. Lot alt sammen surre litt i soyasaus før jeg helte over en boks med kokosmelk og saften fra en halv sitron. Voila!

Mmmmm!

Bis bald!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!