Yes, i helgen var jeg på kettlebellkurs og bodyweight-kurs med Steve Maxwell. Utrolig lærerikt. Nå tar jeg strikte armhevinger på fingrene og knokene. Me like a lot.

Hans treningsfilosofi går ut på å ikke pumpe ut antall repitisjoner, men heller gjøre repitisjonene så korrekte som mulig. Ergo er han ikke særlig glad i crossfit, hvor en økt godt kan innebære å ta nærmere 100 armhevinger. Men, alle kan ikke være enige om alt. Hva jeg liker med hans treningsfilosofi er at man skal lytte til kroppen: er man sliten en dag og kroppen ikke funker selv etter ti minutters oppvarming, burde man ta en hviledag, eller bare gå seg en tur. Skader oppstår nå en pusher kroppen, eller kun driver med en type trening over tid. Jeg har sett flere såkalte sunnhetsblogger hvor jentene (for det er ofte jenter som blogger om sånt, og er veldig påpasselige med å også skrive hvilken størrelse de bruker i klær, noe som egentlig er uinteressant) får tretthetsskader av å for eksempel løpe på tredemølle alt for mye. Det er jo ikke sunt i det hele tatt. Da trener man for å være tynn, ikke for å være sunn. Variasjon i trening er nøkkel.  Under en video fra lørdagens kettlebellkurs.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TENe2520Cb0]

I dag trente jeg for første gang på det nye crossfitsenteret som åpner i Oslo i slutten av august. Vi hadde utetrening, som seg hør og bør i sommermånedene. Dagens wod (workout of the day) skulle gjennomføres i grupper. Kom på gruppe med to små maskiner av noen menn og selv av en økt som kun var i underkant av fem minutter var vi utstlitt etterpå. Motbakkespurting mens man bærer på ting er svært melkesyrefremkallende. Bare å glede seg til senteret åpner, det blir en lekegrind for aktive kropper (og kropper som ønsker å bli aktive)!

Både Steve Maxwell og crossfit-filosofien er ikke bare enige om at høy intensitet er nøkkelen til å komme raskt i form, de er også enige i at man må jobbe for og vedlikeholde en sunn og sterk kropp. Det kommer ikke gratis, det kommer ikke av seg selv. Vi mennesker er skapt for å være i bevegelse. Vi er ikke skapt for å sitte på rompa, som dagens samfunn legger opp til (Steve mener at stolen er verdens verste oppfinnelse). I den livsstilen vi har nå, må vi ta bevisste valg hver dag: vil jeg ha en kropp som fungerer godt etter fylte seksti, eller vil jeg ha et liv med diverse vondter? Er svaret det første, må man opp av godstolen og bevege seg. Så enkelt er det.

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!