I dag startet jeg dagen med å slå min egen tid på en økt jeg har tatt en gang tidligere. To minutters bedring. Lover godt for denne uken!

Jeg kjørte fem runder på tid av: 100 hoppetau (enkle), 25 situps (crossfitmåten – helt opp, ikke bare crunch), og 20 kettlebellsswings (16 kilo). Jeg har tatt kbswings og hoppet en del med hoppetau i det siste, så hadde tenkt å ro 5000 meter, men så oppdaget jeg denne økten i min litt neglisjerte treningsdagbok og bestemte meg for å slå den. Tid: 14.25. Om det er særlig bra? Ne-ei. Burde være mulig å lukte på 12-tallet, ass. Og for folk som er pro: sikkert 6 minutter eller no. Dem om det.

Så har jeg vært på jobb og gledet meg til å komme hjem og bake paleomuffins! Det har seg slik at jeg, som tidligere har nevnt, simpelthen elsker å bake. Du vet, jeg er en av disse høyt utdannede kvinnene som liker å stelle i hjemmet i tillegg til å pleie karriere. Det er på høy tid at jeg lærer å lage paleomuffins, ikke muffins tunge av sukker og hvetemel som ikke gir noe som helst nyttig næring til kroppen. Det har kommet en ny superfood-sjappe på Majorstua som ribbet meg for penger da jeg kjøpte mandelmel, kokosmel og kokosolje.

Har sjekket litt på oppskrifter og som vanlig ble det til at jeg mikset litt her og litt der og blandet i vei.

Ingredienser:

  • Mandelmel (2 kopper ca)
  • Kokosmel (2 kopper ca)
  • Kokosolje (det som var smeltet, kanskje en dl)
  • Bananer (modne, tre stk)
  • Vaniljestang (trekvart)
  • Egg (3 stk)
  • Valnøtter (ca en håndfull?)
  • Bakepulver (dette hadde de nok ikke i steinalderen, så her har vi jukset litt)
  • Honning (en gedigen spiseskje)
  • Kanel (to store dryss)

Bland alt sammen, sleng i muffinsformer og stek en ganske lang stund på ganske passende temperatur og voila!

De er sjukt gode og passet godt til min favorittkaffe: Bourbon Jungle fra El Salvador.

Et par ting bare: tror denne miksen passer bedre som bananbrød, i tillegg til at det kan passe bra som bunn for fruktkake, kanskje. Ikke supervellykket, ser for meg at paleomuffins kan bli enda saftigere.

Google etter paleomuffins, så finner du masse oppskrifter! Mektige, sunne og bedre snacks enn vanlige muffins.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!