My gæd,

Denne våte drømmen min om å lage sykt gode paleopannekaker ble til en dårlig drøm. En lærdom på syv punkter fra gårsdagens husmorforsøk:

  1. Første gang jeg prøver en ny oppskrift: halver oppskriften. Jeg endte opp med å ta for mye kokosmel i (en kopp er ikke en kopp er ikke en kopp), noe som resulterte i tre egg til (ni totalt!) og uttynning av røren med vann siden jeg ikke hadde mer kokosmelk i skapet. Ergo endte jeg opp med avsindig mye røre.
  2. Glemte at jeg ikke er en særlig tålmodig person. Steking av pannekaker tester tålmodigheten. Da kan du tenke deg hvordan det er å steke en bøtte med paleopannekaker.
  3. Paloepannekaker må stekes i små, små størrelser fordi de lett smuldrer opp om de blir for store. Bruk en spiseskje, ikke en øse. En pannekake burde være på størrelse med en barnehånd. Ergo tar det laaaang tid lage mange, for jeg mener å huske at vanlige pannekaker steker raskere.
  4. Glemte at jeg ikke drømmer om å være husmor.
  5. Glemte også at jeg ikke er så glad i pannekaker. Bortsett fra første gangen jeg spiste det som liten. Da trykket jeg så mye i meg på en gang at jeg ikke fikk puste og pappa måtte holde meg opp ned og dunke meg i ryggen mens jeg spyttet ut sikkert to hele pannekaker.
  6. Glemte i tillegg at jeg liker grønnsaker og kjøtt/fisk/kylling bedre enn alt som er laget fra en deig.
  7. Ikke lag paleopannekaker. Du er for glad i deg selv og har bedre ting å bruke tiden på.

Som en liten edit til posten mente Jon at jeg ikke behøver å halvere når jeg prøver nye oppskrifter, men snarere ha en analytisk tilnærming til oppskrifter hvor du faktisk tenker over hva som står i oppskriften, googler hvor mye en kopp tilsvarer i dl og vurderer om en oppskrift med 6 egg virker å være i største laget.

I det minste ser de gode ut!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!