I dag har jeg kommet over to interessante artikler. Den ene artikkelen er om de negative konsekvensene aerobic trening kan ha på kroppen, så som økt produksjon av kortisol og økt fedme. Den andre artikkelen forteller om likheten mellom hvordan hjernen reagerer på kokain og på søtfet mat. Jeg er ikke utdannet innen dette feltet, så det er vanskelig for meg å evaluere validiteten i disse artiklene, men interessant lesestoff åkke som.

For min egen del: For fem år siden trente jeg til maraton og trente kun minimum en time av gangen. På den tiden var også kostholdet mitt helt annerledes; jeg spiste mye pasta til middag og spiste jevnlig korn- og melkeprodukter. Litt av grunnen til at jeg begynte å trene mot maraton var fordi jeg ønsket å gå litt ned i vekt. Funket det? Ikke i det hele tatt. Den intensive CrossFit-treningen som jeg nå driver med, samt et tilnærmet lik paleo-kosthold har fjernet ringen av selvtillitt rundt magen, og viktigst: jeg er i mye bedre form nå enn da jeg brukte timesvis på saltrening og på joggeturer.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!