Da jeg var mindre lagde min fine farmor alltid sildesalat til familiesamlingen 1. juledag. Hun lagde mer enn det – hun disket opp med glassmestersild, sursild, tomatsild, sylte, minst syv sorter julekaker, filadelfiakake, det var fisk først og så kjøtt og lefse og rugbrø og finbrød og frukt og nøtter og flere typer konfekt. Sildesalat var min favoritt. På lørdag handlet jeg inn rødbeter og komponerte på impuls en slags paleoversjon av sildesalat, minus sild. Neste gang jeg lager den skal jeg tilføre sild og se hvordan det er. I en vanlig sildesalatoppskrift er det med eple, majones og rømme. Jeg hadde sånn ca:

  • 5 ganske små rødbeter
  • 2 selleristilker
  • En liten neve valnøtter
  • Nesten en hel liten rødløk
  • Litt salt
  • Nesten en boks med kokosmelk, type fet og uten særlig tilsetningsstoffer

Kutt i små biter og bland og voila! Skikkelig godt. Kokosmelken blir ikke særlig fremtredende grunnet rødbeter har såpass kraftig smak. Digg! Holder seg en stund i kjøleskapet og passer bra til feks kyllingfilet.

Forøvrig har jeg vært syk av og på den siste uken. Kjedelig. Jeg er ikke vant til å være syk, så det overrasker meg litt at jeg kan hangle så lenge. Jeg gleder meg til lyskestrekken forsvinner og forkjølelsen er borte, for marka er hvit og venter på meg, skibakkene er snødekte og venter på meg og asfalten har is og venter på meg med piggskoene mine.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!