Min fine mamma bor i Tyskland og er med på paleo challenge! Jeg er superstolt av henne. Hun sender hyppige mms’er med bilder av matretter. Mamma har alltid vært god til å lage mat, så den maten hun disker opp med gir meg lyst til å ta første fly til Düsseldorf.

Mamma og jeg likner på hverandre. Det sier’em alle væffal. På mange måter er vi også veldig ulike, men hvordan vi reagerer på mat ser ut til å være temmelig lik. (Pappa: det gjelder deg også – kutt korn!)

Her er en historie: Året mellom jeg var ferdig på IB-linja og begynte med studier jobbet jeg noen måneder på bakeri. Den perioden gikk jeg opp i vekt selvom jeg trente. Jeg slet med sopp (sopp skal jeg forøvrig skrive mer om en annen gang, æsjameg). Jeg var konstant sliten. Jeg husker jeg gikk at t-banen til jobb og dro meg opp trappene og tenkte: jeg er så sliten, så sliten. Og jeg var konstant hoven i kroppen. Ikke sånn litt hoven, nei, skikkelig hoven. Så mye vann hadde jeg i kroppen at legen ga meg vanndrivende. Stakars nyrene mine! Kutt saltet, sa legen. Det hjalp ikke. Jeg var tyve år.

Fordi mamma alltid har slitt med mye vann i kroppen tenkte jeg at en oppblåst kropp var noe jeg måtte leve med. Ikke særlig snasent, kan jeg fortelle, og ganske så vondt i leggene når jeg ikke kunne se mine egne ankler. Som om jeg var en uke unna terminen.

Så begynte jeg å endre mitt kosthold. Jeg merket at jeg ofte hovnet opp når jeg drakk øl. Øl er hva? Nettopp; gjær og korn. Jeg merket at jeg ofte hovnet opp når jeg spiste sukkerholdige varer. Ettersom jeg har kuttet mat som inneholder dette, er jeg ikke hoven mer.

Mamma har etter hvert blitt interessert i min type kosthold. 1. januar i år kuttet hun ut alt av korn. 10. januar alt av melk. Det er for tidlig, synes jeg, å trekke konklusjoner, men mamma er ikke hoven i kroppen mer! På telefon i dag sa hun at hun ønsket hun visste dette for tyve år siden, og at hun ikke kom til å gå tilbake til et kosthold med kornprodukter. Jeg er kjempestolt av mamma som i en alder av femtiognoe endrer kostholdet sitt. Inspirerende!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!