Så nå er både jeg og gjengen min fra CrossFit Oslo halveis gjennom Paleo Challenge. For min del går det storveis. Etter at jeg har blitt frisk igjen har energien blitt stabil og fin og bra. Jeg hadde jo ingen stor overgang fra det gamle kostholdet mitt – hadde melkeprodukter litt i kosten i form av seterrømme, fløte, en latte i ny og ned, smør og sjokolade. Sukker fra sjokolade, som jeg spiste litt av. Korn er det lenge siden jeg har spist. Det jeg savner mest er vin. Ikke fylla, men ett eller to glass vin når helgen kommer. Når de tretti dagene er ferdige, skal jeg fortsette med å unngå alt å korn (selvfølgelig!) og teste melkeprodukter. Mest sannsynlig blir det en tur på toan ganske raskt etterpå – et symptom på at man ikke tåler karbohydratet i melk, laktose, og dermed burde jeg holde meg mest mulig unna.

Mine deltakere virker som de er på bra track også. Jeg er superstolt av dem. 30 dager er en utfordring, både med å endre kostholdsvaner, planlegge måltider og innkjøp, få i seg nok grønnsaker og fett og kjøtt, unngå vante fristelser … Men når flere av deltakerne sa i går at de ikke kommer til å gå tilbake til normalt norskt kosthold igjen fordi de føler seg så bra, da blir jeg glad inni meg. Veldig. For paleokostholdet er så bra! Jeg skulle ønske alle kunne teste i tretti dager. Paleo hjelper for så mye! Overvekt, sukkersug, humørsvingninger, kviser, rødmusset hud, hovenhet i kroppen … listen er lang.

Mamma har forøvrig lyst på t-skjorten jeg kjøpte i går. Hun sender mail til meg som avslutter med: klemmer fra paleomamman din. Finest! Til og med hennes noe skeptiske mann er med nå (jeg tror han bare latet som han var skeptisk, for jeg ga dem en paleobok til jul, og første juledag lå han på sofaen fordypet i litteraturen) og sier han føler seg bedre.

Stay tuned for more happy days!

Nevnte jeg at jeg har begynt å trene? Tredje kosetrim denne uken. Pysetrim. Men trim.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!