På tide med et kjapt innlegg om paleo og næringsinntak.

Det er nå 21 dager siden jeg startet Paleo Challenge. Og en ting som overrasker meg er at det ser ut til at jeg har gått ned i fettprosent (vekt vet jeg ikke siden jeg ikke veier meg disse dagene). Jeg ser magemusklene mer. Det kom som en overraskelse, for jeg har ikke SÅ mye fett på boddyn, og jeg har spist mye nøtter (tross for mye omega 6, fy sara), spist søtpotet, spist frukt .. alt som kan føre til at man ikke oppnår vektnedgang. Og mine porsjoner er ikke små foråsiresånn.

Jeg snakket med min venninne i dag og nevnte at jeg måtte gå til innkjøp av nye kjoler fordi de som henger i skapet begynner å henge litt på meg også. Hun repliserte da at det er fordi jeg ikke får i meg nok næring. Duh. Folkens, det er på tide med å knuse et par myter fort og gæli.

Myte nr. 1: Korn er den beste kilden til fiber. Feil. Frukt inneholder omtrent dobbelt så mye fiber som korn; grønnsaker omtrent åtte ganger så mye. Keen på å spise mer fiber? Kutt korn.

Myte nr. 2: Fett gjør deg feit. Feil. Denne myten er vel dog i ferd med å knuses, med alle LCHF-oppslagene det har vært det siste året. Paleo er nødvendigvis ikke low carb – i tillegg er det mye annet som skiller oss fra LCHF. Dette skal jeg skrive mer om senere. Åkke som – sørg for å få i deg en god dose sunt fett hver dag: Avocado, kokos, oliven. Fett holder deg mett lengre enn karbiser.

Myte nr. 3: Du som spiser paleo spiser vel ikke variert. (Dette er kanskje ikke en myte, men et utsagn jeg hører ofte). Og da tenker jeg på at det norske kosthold ofte består av brødmat til frokost, brødmat til lunsj, middag, og brødmat til kveldsmat. Oj, så variert det var! I løpet av de siste dagene har jeg spist svinestek, kyllingfilet, egg i ulike former, sopp, brokkoli, blomkål, rødbeter, epler, bananer, spinat, løk, vårløk, avocado, kokosmelk, appelsin, bringebær, klementin, røket laks, paprika .. listen er lengre. Variert, javisst! Fullt av bra næringsstoffer, javisst!

 

Mer om paleo og næring kommer senere, promise.

Som et ps: to siste dagers økter.

I går: 10 min amrap av:

  • 5 clean and jerk, 30 kg
  • 10 box jumps

I dag: 6 runder av:

  • 5 thrusters 30 kg
  • 5 armhevinger på tærne

Mao har jeg ingen lyskestrekk og begynner såvidt å legge på litt vekter. <3

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!