I dag er det duket for det første gjesteinnlegget på bloggen, fra min mamma. Som du kanskje vet, bor mamma i Tyskland sammen med hennes norsktyske mann. Hun har hørt meg bable om steinalderkosthold i nesten to år nå og bestemte seg for å bli med på paleo challenge samtidig som jeg kjørte den på CrossFit Oslo. 1. januar i år kuttet hun ut kornprodukter, 10. januar kuttet hun ut melkeprodukter, vin og sukker. Nå som paleo challenge er ferdig har hun litt melk i kaffen og tok et glass vin til maten i helgen. Her er hennes ord:

Som noen av dine blogglesere har fått med seg har jeg også deltatt som «fjern-deltaker» et godt stykke sør for Færder. Ikke bare jeg, min mann har og deltatt, ikke 100 prosent de første dagene men så tok en blanding av nysgjerrighet og solidaritet over og «den norske matpakka» ble bytta ut med salat og kjøtt/fisk – hva nå kjøleskapet hadde å by på.

Hvorfor jeg ble med? Fordi datter var her hos oss i julen og det ble da selvfølgelig prat rundt dette kostholdet. Jeg ble nysgjerrig, særlig på at det kanske kan hjelpe med et snart livslangt problem jeg har hatt med overskudd av væske i kroppen, (jeg vet ikke hvor mange leger jeg har bedt om hjelp for dette, jeg har fått like mange diffuse unnvikende svar som det er bokstaver i alfabetet) og, at jeg var litt stor i kjeften og sa; klart blir jeg og med. Og da så.

Altså, jeg hoppet i det og har nå levd «paleo» siden årsskifttet. De ekstra strenge 30 dagene gikk utrolig bra, litt tøfft å gå forbi bakeriet med lukten av nystekte lekkerbiskener, gå forbi metervis med melk og som faktisk smaker bra var litt hardt og; vinhyllene på yndlingsbutikken min så ned på meg, men det gikk bra!

Resultat? Kroppen min føles bedre, jeg har ikke i denne perioden hatt hovne ankler, jeg føler jeg har mere energi, søvnen er betydelig bedre og særlig humøret er merkbart bedre. Mannen min har hatt litt høyt blodtrykk, det har nesten normalisert seg og han har også gått ned 4 kg. også bra.

I tillegg må jeg si at jeg i november meldte meg inn på et lite fitness-senter.  De tilbyr trening på Power-plate med personlig trener, sirkel-trening, pilates mm og jeg har trent 3 dgr i uken der pluss på en Crosstrener hjemme og ellers når det er mulig er jeg å finne på golfplassen vår.  Så hva som har gjort størst utslag på kropp og sinn, muskeltrening eller muskelmat kan jeg vel ikke påstå. Også at jeg har gjennomført denne heller strenge dietten, gir også et løft for nesa.

Men såpass kan jeg si; jeg fortsetter med denne kosten!  Mannen min og. Om vi ender på 80-20 eller 90-10 får tiden vise. Vi anbelfaler den, det er et forsøk verdt!

Så Sara, en kjempetusentakk for at du fikk oss med på dette.

Klemmer fra mamman din (paleomamman)

 

Og jeg gir paleomamma et virtuelt smellkyss tilbake som takk for standhaftig innsats!

Stolt datter!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!