Jeg er ikke helt Imelda Marcos, men jeg er glad i sko. Se bare her!

Dette er mine aller nyeste sko; Vivo Barefoot Evo 2 (på tilbud nå!). Eyvind i Barefootshoes.no sendte de til meg. Jon har disse i herremodell og elsker dem, så jeg var godt fornøyd da jeg åpnet skoesken på lørdag. Lørdag hadde instruktørene team wod på CFO som innebar klatring i tau, bæring av kollega, dra og pushe kollega på prowleren, clean&jerks og løping. Disse funket som bare det. I dag har jeg tatt tre sett av fem medium tunge front squat (40 kilo), og skoene funket til det også. De er superlette. Jeg gleder meg til å teste de på uteløpetur på fredag!

 

 

Vinterstid er piggskotid. Disse kjøpte jeg på Løplabbet i fjor. Man kan også pigge opp gamle løpesko, men jeg ønsket noe ordentlig noe, og endte med Icebugs. Jeg digger å eie et par piggsko. Har dog kun brukt de to ganger. En gang i fjor vinter. Da løp jeg på meg en vond akilles, som senere ble fikset av naprapat, men da var isen borte. I år har jeg jo hatt lyskeproblemer og jeg har trent mer inne enn ute. Løp med de for tre uker siden eller så. Det gikk fint. Å løpe lett og ledig på speilblank is er en ordentlig god følelse. Sara – is: 1 – 0. Vinterløping er dessuten veldig, veldig fint. Mer stille enn sommerløping. Nå er det nesten vår, så Icebugs skal få hvile til desember.

Begge disse parene har jeg fått av Reebok. Jeg foretrekker de lilla (litt dårlig fargegjengivelse på bildet), de har litt mer snasen form og farge enn de svarte. Sålen tror jeg er den samme. De er utrolig digge å jobbe som instruktør med, og å gå frem og tilbake til senteret med. Fine å gjøre enkel og grei trening med også, men om en økt innebærer løping eller hopping eller løft, velger jeg andre sko.

 

 

 

 

 

 

Mine rosa fivefingers kjøpte jeg på Barefootshoes.no. Den første løpeturen har jeg skrevet om før. Jeg gleder meg skikkelig til å løpe på gresset med dem igjen! Fivefingers er gode crossfitsko. Funker til veldig mye. Ikke så godt til double unders, tauklatring og tunge knebøyøvelser, men ellers en god allroundsko. Første gang jeg så fivefingers sverget jeg at jeg ikke skulle ha det; så jærskla stygt! Så møtte jeg Jon i Qatar og han jumpet rundt på noen filler av noen fivefingers og hadde store armmuskler og drev med brettseiling og resten er historie.

For et par måneder siden ville det ikke falt meg inn å kjøpe sko for vektløfting. Sant&si visste jeg ikke at det fantes, heller. Reebok har utviklet egne Oly-sko for CrossFit, som er stive bak og myke foran, i stedet for hard såle under hele skoen. Dermed går det fint an å for eksempel kjøre thrusters og double unders, som jeg gjorde her om dagen, eller ro og gjøre front squat. Overnfra ser de litt ut som svære Minni Mus-føtter, men fra siden synes jeg de ser ganske kule ut. Jeg elsker disse! Overhead squat er blitt en lek etter at de kom inn i min skosamling. Bestilles fra shopcrossfitreebok.com.

But wait, there’s more! Mine adizero er mine favs. Looooves looooves looooves. Har brukt disse MYE. (De lukter litt velbrukt også). Disse ble mine på Løplabbet i fjor. Løplabbet er den eneste butikken jeg handler løpesko i. Jeg er medlem av bladet Kondis slik at jeg får femten prosent på Løplabbet. Kondis er for sånne som synes jo lengre en treningsøkt er, jo bedre er det. Jeg var jo sånn før selv. «I dag har jeg trent to timer, vært skikkelig flink». Dog, kardio har ikke gjort meg slank og sterk; det var først etter at jeg endret treningsmåte (og ble paleo, seff, abs are made in the kitchen) at jeg ble kvitt valpefett og ble i bedre form. DOG: lange joggeturer er digg tidvis. Hvor var jeg hen? Jo. Adizero. Fantastiske. Tror jeg må ha et nytt par i år. De er lette og perfekt formet til min fot. Nikesko er bare å glemme. Generelt sko som det ikke går an å løpe forfot på.

Og det er helt sant. Jeg har høyhelte sko også.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!