I går lagde jeg paleoknekkebrød. Jon har fått deg for seg at han skal lage pannekaker med fiberhusk (jeg mistenker ham for å spise mindre og mindre korn uten at han sier det høyt), så jeg tok turen på Røtter på St.Hanshaugen for å handle litt og slå to fluer i ett smekk: fiberhusk og diverse frø og nøtter. Røtter er dyrt og deilig. Det som er litt artig med den butikken, er at alle slags ulike mennesker med ulikt diettsyn (jeg vil påstå livssyn) handler der. Veganere finner det de skal ha der. Vegetarianere. Lavkarbotilhengere. De som vil spise økologisk. De som har melkeintoleranse og vil ha andre typer melk. Og sånne som meg, som spiser paleo. Carnivorer og vegevorer i skjønn forening.

Jeg brukte en oppskrift jeg fant på Dagbla, som lavkarbodronning Sofie Hexeberg har funnet på:

  • 5 egg
  • 2 ½ dl solsikkefrø
  • 2 ½ dl linfrø
  • 2 ½ dl hakkede valnøtter
  • 1 ts salt (glemte jeg)

Bland alt sammen. Jeg lot det svelle en stund fordi Jon hadde mekket middag som måtte fortæres. Så helte jeg alt over en smurt langpanne. Røren tok ca halvparten av pannen. Jeg tror at stekepapir fungerer bedre, for med oljen ble knekkerbrødene ganske oljete under. Stek røren midt i ovnen ved 190° i ca. 12 min. Skjær opp knekkebrødet i ønsket størrelse etter litt avkjøling. Visstnok kan det oppbevares i kjøleskap nesten en uke og passer bra til frysing.

Og sånn ble resultatet! Jeg ble godt fornøyd; de smaker bra. Men – jeg vil kanskje freshe de opp med litt tørket frukt, feks. Tranebær kan være godt i. Husk at nøtter og frø inneholder mye Omega6, som er betennelsesfremmende, så det kan være lurt å ikke spise for mye av det over tid.

Tar forøvrig i mot pannekaketips med takk. Vi finner ikke mange oppskrifter med fiberhusk på nett, kanskje vi leter på feil sted?

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!