Et svært vanlig spørsmål jeg får når jeg forteller om mitt kosthold, er: «hva spiser du, da?» Jeg har listet opp noe av hva jeg spiser til ulike måltider. Som du ser, blir det variasjon rundt det samme temaet: en proteinkilde sammen med grønnsaker. Fett får jeg i meg gjennom kokos, avocado, oljer, noe smør, nøtter og frø. Jeg prøver å spise grønnsaker etter årstidene og å velge økologisk når det passer seg slik. Også prøver jeg å spise alle fargene i løpet av en uke mtp grønnsaker.

Frokost

 • Omelett med ulike typer grønnsaker, kanskje bacon eller skinke
 • Eggerøre med røket eller gravet laks
 • Stekt egg og bacon
 • Paleoknekkebrød med avocado og kanskje skinkestekskive
 • Bær og nøtter med kokosmelk
 • Smoothie av feks ferskpresset appelsin, bær, spinat og avocado
 • Eggemuffins med brokkoli
 • Dampet spinat og bacon.
 • Pannekaker av kokos- og mandelmel

Lunsj og middag

Lunsj og middag går litt i det samme for min del. Først proteinkilder, så liste over tilbehør.

 • Skinkestek
 • Kyllingfilet tilberedet på ulike måter
 • Spicy kjøttboller, eller andre typer kjøttboller
 • Koteletter
 • Lever (min favoritt, Jon liker ikke)
 • Fisk, selv er jeg glad i all slags fisk, og liker å tilberede fisk i ovn
 • Generelt kjøtt og fisk …
 • Rotmos
 • Grønnsaker i ovn
 • Grønnsaker i panne eller wokede grønnsaker
 • Søtpoteter (om man ikke vil skjære ned på karbohydrater)
 • Salat med masse godsaker av grønnsaker og dressing med god olivenolje, sitron og hvitløk
 • Generelt grønnsaker … Green is good!

Snacks og dessert

 • Dadler med bacon (om du ikke vil kutte karbo)
 • Kokoskuler (oppskrift kommer!)
 • Paleoknekkebrød (for meg er de snacks nok)
 • Frukt i ovn (eks: papaya, epler og ananas) med kanel på
 • Kokosmelk med bær og nøtter
 • Nøttekuler med blåbær (oppskrift kommer)

Bilde tatt fra fitbomb.com, mannen til hun som skriver nomnompaleo.

 

Det er ikke behov for poteter/ris/pasta/brød til middag om man tilsetter en ekstra grønnsak. Litt ekstra brokkoli eller blomkål, for eksempel. Når vi woker  har vi bare mer grønnsaker i woken. Mer av det gode, rett og slett. Paleo er litt som å gå på buffet og kun spise det digge. Du vil vel ikke spise deg mett på brød når du er på buffet?

Nettsiden Nomnompaleo har mange gode oppskrifter på mat paleostyle. Anbefales!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!