Beklager denne slankeassosierende tittelen, men det måtte komme: et slankerelatert innlegg om paleo. Så here goes …. og klag gjerne eller kom med kommentarer om du er enig eller uenig!

Det er nemlig slik at om du vil ned i vekt hjelper det ikke å kun øke treningsmengden med en time i uken. Trening er sunt og moro og det bygger muskler og øker forbrennig og har masse positivt heftet ved seg, men for å gå ned i vekt eller øke muskelmasse er kostholdet nøkkelen til suksess. Dårlige nyheter, sa du? Den gode nyheten at om du endrer til et paleo-kosthold kan du spise deg mett og likevel gå ned i vekt (med et par abere, som jeg utdyper nedenfor). Mange sulter seg når de skal ned i vekt (knekkebrød med magerost, telle kalorier med lupe, sånne vonde ting), det trenger man ikke. Men litt innsats må til.

Første skritt på vektreduksjon/bli bikiniklar/litt mindre mage/mer muskler/lavere fettprosent/duforstårgreia, er å redusere eller helst kutte ut:

  • Alt som inneholder sukker.
  • Kornprodukter. Ikke brød, hveteboller på biltur, franske bakevarer på Kaffebrenneriet, mais, grøvbrød, tortillas, osv osv
  • Melkeprodukter. Om du må ha, velg fete, og ikke spis mye. Ha heller melk i kaffen enn å drikke latte.
  • Ferdigprodukter.

Høres vanskelig ut? Ikke når du kan bytte ut det ovennevnte med temmelig ubegrensede mengder av:

  • Grønnsaker uten stivelse (dvs det som vokser over jorden er ok)
  • Proteinkilder som kjøtt, egg, fisk, skalldyr, kylling
  • Sunne fettkilder som avocado, kokosmelk, olivenolje, nøtter (IKKE saltede og røstede)

Unweighed, unmeasured – bare spis når du er sulten og stopp når du er mett. Mat må lages fra bunn av. Vil du ned i vekt er det også lurt å kutte ned på frukt. Om du må ha det, spis helst etter trening. Ikke fråts i nøtter, heller. Og husk at nok søvn og minimering av stress også er viktige parametere for å gå ned i vekt.

Ergo mener jeg at man får mye bedre resultat med dette kostholdet enn å spise grove kornprodukter, fettfattige melke- og kjøttprodukter og sånne ting som myndighetene anbefaler. Følger du en paleo-ish diett fra nå og frem til sommeren garanterer jeg resultater. Men viktigst av alt – du kommer nok til å føle deg bra. Paleo = helse!

For videre lesning anbefaler jeg å lese Sissons 17 grunner til hvorfor man ikke går ned i vekt.

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!