Hej!

I denne månedens Stella er det en sak hvor tre av magasinets journalister har testet tre «trend-dietter», som de kaller det. En av disse er paleo. Sjefredaktør Lene Vintervoll var nemlig med på Paleo Challenge som jeg holdt på CFO i januar, og har skrevet to sider om det. Anbefalt lesning, seff! Hun mener blant annet at paleo er lett å forstå, men vanskelig å gjennomføre, at dietten (jeg vil ikke kalle det diett, men) er vanskelig sosialt, og at magen hennes aldri har vært bedre. Også gikk hun ned 2.5 kilo (slank dame fra før).

Jeg kan være enig i at paleo kan være hemmende sosialt i starten. Det er ikke alltid populært å si nei til brødmat eller vaffler eller annet når men blir bedt på mat borte. Noen som har lest boken Rype med lettøl av Runar Døving? Kostelig lesing! Han tar for seg nordmenns matvaner i et sosialantropologisk perspektiv. Blant annet er det litt frekt å takke nei til kaffe og ikke smake på hva vertinnen (for det er gjerne en vertinne) har å by på når du kommer på besøk. Og sånn er det med paleo også. Det kan være litt frekt å si nei. (Det er ikke i alle situasjoner man bør si nei også, bare så det er påpekt). Men man blir også vant til det, og  etter hvert blir både venner og familie vant med at man spiser sånn og sånn.

Ernæringsfysiologen som kommenterer på diettene mener at korn burde være med i en daglig diett grunnet mange viktige næringsstoffer, men jeg ser ikke helt at jeg ikke får i meg disse næringsstoffene fra de mengdene med grønnsakene jeg spiser i løpet av en uke. Snarere tvert i mot. I tillegg slipper jeg gluten. Ergo er ikke vi enige, ernæringsfysiologen og jeg. Det kom jo ikke som en stor bombe. Jeg synes faktisk denne hardnakkede kampen for kornprodukter er litt rar …

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!